Korte introductie van de school

De Rietendakschool is een openbare school voor basisonderwijs. Basisonderwijs legt het fundament voor elke vorm van onderwijs die daarop volgt. De school is bedoeld voor alle kinderen vanaf vier tot ongeveer twaalf jaar.
De Rietendakschool is een openbare school. Dit betekent dat er voor ieder kind plaats en aandacht is, ongeacht geloof, ras, afkomst of huidkleur.

Kenmerkend voor De Rietendakschool is dat de naam van onze school afgeleid is van het prachtige monumentale gebouw met rieten kap. Afgelopen zomer (juli 2018) heeft onze school een nieuwe rieten kap gekregen. Het is een bijzondere plek in Apeldoorn Zuid, met veel ruimte voor de leerlingen. Wij hebben een prachtig, groot plein en zitten dichtbij het park. Op onze school werken we met moderne middelen, zoals tablets en met een betrokken en enthousiast team. Wij hebben oog voor ieder kind. De groepen zijn relatief klein en er is veel ruimte voor extra individuele aandacht. Dit geldt zowel voor kinderen die meer zorg nodig hebben als voor kinderen die bovengemiddeld presteren. Kleinschalig, persoonlijk, flexibel en veilig, dat is in het kort gezegd de sfeer op onze school. Onze school telt circa 130 leerlingen.