Kinderopvang

De Rietendakschool en VVE PSZ de Heezehummels
In een van onze gebouwen is de peuterspeelzaal “de Heezehummels” van Doomijn Kinderopvang, gevestigd. Met deze organisatie en de leidsters van de peuterspeelzaal voeren wij regelmatig overleg en zijn er goede afspraken gemaakt.

De peuterspeelzaal werkt met Kaleidoscoop (dagritme, planning, labelen, verwoorden en zelfstandigheid); kijken naar wat het kind al kan en daar op inhaken en verder gaan. Wij zijn een VVE (voorschoolse en vroegschoolse educatie) school en werken daarom ook met Kaleidoscoop. Een voordeel hier van is dat kinderen al goed de basisvaardigheden van taal hebben geoefend en veel hebben gewerkt aan hun woordenschat.

Peuterspeelzaal De Heezehummels Op VVE peuterspeelzaal De Heezehummels houden we van samen. Samen doen, samen ontdekken en samen beleven. Daar is onze locatie perfect geschikt voor, want we zitten samen met de onderbouw van de Rietendakschool in een gezellig gebouw. Een fijne en gezellige plek dus!
Ons gebouw is bést bijzonder. Alleen al vanwege de grote speelhal waar we samen met de jongste kinderen veel plezier maken. Rennen, ravotten, verstoppen… het kan hier allemaal. En omdat we zoveel samen spelen is vriendjes maken heel makkelijk! We zijn hier dus lekker actief. Dat is ook het idee achter Kaleidoscoop, de VVE methode waarmee we hier werken. Op deze manier ontdekken kinderen de wereld door zelf te onderzoeken en te ervaren. Dat doen we binnen door te knutselen, spelletjes te spelen, luisteren naar elkaars verhalen en met elkaar te praten.

Buiten valt natuurlijk ook veel te ontdekken. We hebben een groot speelterrein waar we klimmen en klauteren, fietsen en in de zandbak en in het gras spelen. Of we brengen een bezoekje aan het park of de kinderboerderij.

De peuterspeelzaal is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en op maandagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Nieuwsgierig? Loop bij ons binnen, bel ons op (055) 533 72 25 of stuur een e-mail naar psz.heezehummels@doomijn.nl. Voor meer informatie over Doomijn kunt u verder klikken naar de website.

Buitenschoolse opvang (bso) de Rietendak

Kinderen zijn nieuwsgierig. Ook na een volle schooldag gaan ze graag op ontdekking. Dat kan heel goed bij bso de Rietendak. Creatief, sportief of gewoon lekker chillen: kinderen mogen bij ons zelf kiezen! Het gebouw van de bso staat midden op het schoolplein van de Rietendakschool. Kinderen kunnen meteen na schooltijd bij ons terecht.

Voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar bieden wij ontspanning en diverse activiteiten aan, maar bovenal ook veel gezelligheid en plezier. Onze leidsters zorgen altijd voor verrassend en inspirerend vermaak. Natuurlijk verliezen zij daarbij het pedagogisch element niet uit het oog. Want opgroeien en wijzer worden stopt niet als de bel gaat aan het einde van de schooldag. De wereld heeft immers meer te bieden.
Op de bso kunnen de kinderen zelf kiezen waar ze gaan spelen. Binnen is een bouwhoek, een huishoek en een grote kast vol knutselspullen, puzzels en spelletjes. En natuurlijk kan er ook buiten gespeeld worden op het schoolplein.
De bso is open maandag, dinsdag en donderdagmiddag vanaf 14.30 uur tot (naar keuze)
17:00, 17:30 of 18:15 uur. Nieuwsgierig? Loop bij ons binnen, bel ons op 06 39 23 11 19 of stuur een e-mail naar bso.rietendak@doomijn.nl. Voor meer informatie over Doomijn kunt u verder klikken naar de website.