De geschiedenis van de school

 

Historie

De Rietendakschool heeft een lange geschiedenis. Het gebouw dateert uit 1921. Daarvoor was de school gehuisvest in een noodlocatie aan de Houtweg. Scholen kregen in die tijd een nummer, in volgorde van stichting. Zo heeft onze school het nummer 24. Dit kunt u op de voorgevel nog zien. Omstreeks 1950 werd aan alle scholen een naam gegeven. Vaak werden scholen genoemd naar de straat waaraan ze stonden. Onze school heette Zilverwegschool. De meeste mensen noemden de school echter De Rietendakschool vanwege de bijzondere dakbedekking.

In 1985 kon de naam officieel gewijzigd worden in Openbare basisschool De Rietendakschool omdat in dat jaar kleuterschool Pinokkio en lagere school Zilverweg samengevoegd werden tot basisschool. In datzelfde jaar werd het gebouw volledig gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook werd de rieten kap volledig vernieuwd. In 2018 is de rietenkap opnieuw volledig vernieuwd. Binnenkort vieren wij ons honderdjarig jubileum, een bijzonder moment voor onze school.

Ons schoolgebouw

De school beschikt over een hoofdgebouw en twee dependances. In het hoofdgebouw zijn de groepen 3 , 4, 5/ 6  en 7/8 gevestigd, alsmede het leerplein en een gym/speellokaal voor de kleuters. In de dependance (Chroomweg) bevinden zich de groepen 1 en 2 en de peuterspeelzaal de Heezehummels van Kinderopvang Doomijn.

Op het terrein van de school is een ruimte ingericht die dient als winterstandplaats voor de Rijdende School.08