Bewegingsonderwijs (gym)

De kleuters hebben dagelijks gymles in het speellokaal in het hoofdgebouw van onze school.  Ze hebben een tas waarin ze hun gymschoenen opbergen. De kleuters gymmen in hun hemd en onderbroek, ze hebben geen speciale gymkleding nodig. De groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer per week een gymles. De gymles in de groepen 5 t/m 8 wordt gegeven door een vakdocent gym. De overige groepen krijgen gymles van hun eigen groepsleerkracht, die hier bevoegd voor is. Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt Na de gymles moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmels en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid.