Bewegingsonderwijs (gym)

 

De kleuters hebben één keer per week gymles van een vakdocent in het speellokaal in het hoofdgebouw van onze school.  Ze hebben een tas waarin ze hun gymschoenen opbergen. De kleuters hebben gymschoenen nodig voor de gymles. Eventueel mogen de kinderen een gymbroek en shirt meenemen. De kleuters kleden zich om in de speelzaal.

De groepen 3 t/m 8 krijgen een keer per week een gymles. De gymles in de groepen 3 t/m 8 wordt gegeven door een vakdocent gym. De kleuters krijgen gymles van hun eigen groepsleerkracht, die hier bevoegd voor is en van de vakleerkracht gym. Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt. Na de gymles moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmels en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden en dat lange haren vast moeten. Dit is in verband met de veiligheid.