CODA Bibliotheek

Met een bibliotheek, museum en archief is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn, voor Apeldoorners en voor bezoekers van elders. Leren lezen en daar plezier in krijgen, vindt CODA Bibliotheek net zo belangrijk als onze school. Daarom is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis voor iedereen van 0 tot 18 jaar. Kom naar één van de bibliotheken en schrijf je daar in. Voor locaties en openingstijden: zie de CODA-website: www.coda-apeldoorn.nl.

Iedere vrijdag staat de Coda-bus aan de Zilverweg. U kunt in de bus samen met uw kind boeken lenen. Lezen staat hoog bij ons op de agenda. Wij hebben een intensieve samenwerking met de bibliotheek. Elk jaar hebben wij verschillende activiteiten in het kader van het leesonderwijs. Ook hebben wij regelmatig gastlessen van mensen van de bibliotheek. Elke groep gaat minimaal één keer per jaar naar de bibliotheek.

In 2020 hebben wij een voorleeswedstrijd gehouden in de bovenbouw. Een mooie activiteit waarbij leerlingen enthousiast aan het lezen zijn gegaan. Uit alle voorlezers werd een winnaar gekozen.

In het schooljaar 2019-2020 hebben wij de schoolbibliotheek gesaneerd. Alle oude boeken hebben wij verwijderd en wij hebben nieuwe boeken aangeschaft. In het schooljaar 2020-2021 richten wij een bibliotheek in, in de hal van het hoofdgebouw. Zo zorgen wij voor meer leesplezier bij de kinderen.