rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | juni 2021

Agenda

27 mei
t/m
7 jun

Toetsweek

28 mei
t/m
31 mei

Avondvierdaagse Ugchelen

12 jun
t/m
14 jun

Kamp groep 8

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

balloons-6108853_1280

100 jarig bestaan van de Rietendakschool

Onze school bestaat 100 jaar en dit willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Voor de kinderen is er volgende week een "feestweek" ingelast. We hebben een aantal leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Wij geven u alvast een kijkje in de planning.

Maandag 28 juni:
  • Opening van de feestweek
Dinsdag 29 juni:
  • Spelletjes op het plein/ en eventueel binnen.
Woensdag 30 juni:
  • Meesters en juffendag. Alle leerkrachten vieren deze dag hun verjaardag (De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen, want wie jarig is trakteert!)
  • Juf Nathalie komt ballonnen figuren maken in elke groep.
Donderdag 1 juli:
  • Mega Magic Show van Marco Royal
  • Tussen de middag pannenkoeken eten. Hiervoor heeft u vandaag een brief gekregen. Wilt u dit opgave strookje uiterlijk maandag 28 juni weer inleveren?
Vrijdag 2 juli:
  • Afronding van de feestweek in de groepen d.m.v. een talentenshow.
Daarnaast besteedt iedere groep op zijn eigen manier natuurlijk nog extra aandacht aan het 100 jarige bestaan van de Rietendakschool.

Houdt u de parro app/mail of eventuele briefjes die in uw kind zijn/haar tas zitten in de gaten? Meer specifieke informatie volgt z.s.m.

Op naar volgende week. Wij hebben er zin in!

Team Rietendakschool
juggler-1938714_1280

FEEST in groep 1.

Deze week is Mela bij ons in de groep gekomen, ze is nog even aan het wennen. Ze doet het goed en heeft het naar haar zin.

Er staat een nieuw thema centraal: feest. Volgende week zal het met de hele school feest zijn. We hebben al veel over feest gepraat en bedacht welke feesten er zijn. In de klas hangen slingers en de kinderen zijn bezig met z'n alleen een slinger te maken. Deze wordt steeds langer en langer. Er worden ballonnen geschilderd op ons nieuwe verfbord. Tijdens de kanjertraining mochten ze op elkaars rug kriebelen en voelen of dat fijn was. Ze konden al goed aangeven als ze iets iets prettig vonden. Daarna hebben per 2-tal gekropen met elkaar vasthouden. Dit ging zo goed dat we dit zelfs met de hele groep konden doen. Een supermooi gezicht en mooi om te zien hoe goed en hoe leuk deze kinderen samen zijn.

Groep 2

Wij werken al 2 weken over het thema feest. In de huishoek worden verjaardagen en andere feesten gevierd. De kinderen maken uitnodigingen om 'gasten' op hun feestje uit te nodigen, Ze doen een wedstrijd; wie maakt de langste slinger, We hebben een feesthoek waar ze zich kunnen verkledenen mooi maken voor een feest, er wordt gedanst, met ballonnen gebalanceerd etc,etc.
Volgende week vieren we het 100 jarig bestaan van de school met allerlei leuke activiteiten. (zie bericht over het feest in deze nieuwsbief)
Op woensdag vieren alle juffen en meesters tegelijkertijd hun verjaardag. De kinderen mogen verkleed op school komen als ze dat leuk vinden en ze hoeven op deze dag geen eten en drinken mee te nemen. De juffen trakteren.
Op donderdag gaan ze tussen de middag pannenkoeken eten dus hoeven ze ook geen ander eten mee te nemen.

Op vrijdag is er een 'Sterrenshow'. De meeste kinderen hebben al nagedacht of ze mee willen doen, alleen of in een groepje. Ze gaan dan optreden voor de kinderen van de school. Er komt een podium en om de beurt mogen ze dan als ' echte Sterren' optreden.
Ze moeten dit natuurlijk nog wel oefenen. Dit zal deels op school gebeuren, maar het is ook fijn als dat thuis kan. groepjes kunnen misschien samen thuis afspreken om te oefenen.
De kinderen die mee willen doen krijgen nog een briefje mee of u krijgt een appje in Parro.

Het wordt vast een hele leuke week.
Mochten er nog vragen zijn dan horen we die graag.

groetjes van de juffen.
birthday-2692889_1280

Groep 4 viert feest

Volgende week is het zo ver. We vieren het 100 jarig bestaan van De Rietendakschool. Deze week staan er verschillende leuke activiteiten op het programma. Van de meester- en juffendag op woensdag tot creatieve opdrachten over vroeger en nu. Bij de meester- en juffendag mogen de kinderen verkleed komen. We krijgen op deze dag ook even een heel speciale gast in de klas. Spannend..

Hoe zag de school er vroeger uit? Welke spellen deden ze toen veel? Wat is er nu anders dan toen? Veel vragen waar we met elkaar antwoorden op gaan zoeken gedurende de week. Dit gaan we doen door middel van tekeningen, verhalen en nog veel meer. We beginnen maandag de dag met de dans van Kinderen voor kinderen: En toen. Deze hebben we al eerder geoefend voor de Kinderboekenweek dus de meeste kennen hem nog. Wij gaan vandaag en morgen nog even goed oefenen in de klas.
De afgelopen weken hebben we nog druk gewerkt aan de laatste lessen van de methoden, de boekbesprekingen en aan de citotoetsen. Het warme weer hielp niet altijd mee maar de kinderen hebben enorm hun best gedaan en we zijn dan ook heel erg trots op hen allemaal! De laatste boekbesprekingen zullen in deze dagen worden gehouden. Mooi om te zien dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Het was voor de meeste toch wel spannend om voor het eerst een presentatie geven. Knap hoor!

Nieuws uit groep 5/6

De kinderen zijn heel druk met het Landenproject. Op vrijdagmiddag 2 juli wordt de klas omgetoverd in een Wereld Restaurant. Elke groep geeft een korte presentatie en daarna mogen de kinderen de bereide gerechten van elkaar proeven. (lopend buffet) De kinderen leren samen te werken en te overleggen. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf de inkopen doen en goede afspraken maken.(geld) Volgende week hebben we een feestweek n.a.v. het honderdjarig bestaan van de Rietendakschool. Het wordt een verrassende week!!

Wat zijn de doelen voor de komende periode:

Groep 5: Rekenen: ** Plus – en minsommen uitrekenen door te splitsen (643+88), ** Keersommen met splitsen (6x32), ** Sommen tot 1000 uitrekenen door aanvullen, ** Een som als 6x49 handig uitrekenen, ** Deelsommen als 372:6 uitrekenen d.m.v. splitsen, ** Een voor-een boven-en een zijaanzicht leren, ** Deelsommen als 250:5 uitrekenen.

Taal: ** De verleden tijd, ** Oefenen met verschillende woordsoorten, ** Voorvoegsels, **Tekstsoorten herkennen, ** Een samenvatting, een verslag en een informatief verslag schrijven. Woordenschat: Vroeger, Tijd en Maken/materialen

Groep 6: Rekenen: ** Kommagetallen op volgorde zetten, ** De oppervlakte bepalen van diverse figuren, ** De waarde van een cijfer in een kommagetal, ** Kommagetallen afronden op een heel getal en tienden, ** Kommagetallen boven de 1 plaatsen op de getallenlijn.

** Taal: ** Alfabetiseren, ** Tekstsoorten herkennen, ** Bijwoorden en ** Oefenen met verschillende voornaamwoorden. Woordenschat: Media en communicatie, Vroeger en Tijd.

traffic-light-876043_1280

Nieuws uit groep 7/8

Vorige week vrijdag zijn we alweer terug gekomen van een aantal (warme) gezellige dagen schoolkamp! We hebben enorm veel gedaan en hebben het erg gezellig met elkaar gehad.
Foto’s en filmpjes worden nog gedeeld op een verrassende manier!

Naast het schoolkamp , nog meer goed nieuws! Iedereen uit groep 7 is afgelopen dinsdag geslaagd voor het verkeers-examen! Gefeliciteerd! Jullie hebben het goed gedaan en ik ben trots op de resultaten! Voor groep 7 ook nog een spannende week aangezien zij de adviezen mee krijgen. Vrijdag hebben alle leerlingen het advies voor deze periode gekregen en kunnen we vol vertrouwen groep 8 in na de zomer!

Groep 8 is vandaag en morgen nog bezig met het filmen van de laatste scenes van de eindfilm!
Daarna kan het monteren beginnen en zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat!
Wat hebben ze hier ook enorm hard voor gewerkt, super gedaan!

Volgende week is de feestweek. Hierin wordt het 100 – jarig bestaan van de school gevierd.
Op de woensdag is de meester en juffendag. Hierin trakteert de juf en hoeven de leerlingen geen eigen eten en drinken mee te nemen en ligt er natuurlijk een cadeautje klaar!
We gaan hierin ook bezig met een talentenshow! Kinderen kunnen zich tot vrijdag opgeven om een leuke act met een groepje of met de klas te laten zien op de vrijdag in de feestweek. Een korte planning staat in de nieuwsbrief vermeld.

Alle rapporten zijn terug en worden binnenkort ook meegegeven.
Doordat groep 8 de eindcito-scores heeft gekregen en groep 7 de adviesgesprekken heeft gehad, zijn de rapportgesprekken facultatief (niet verplicht). Dit kan eventueel wel op aanvraag.

Als ergens vragen of opmerkingen over zijn, dan hoor ik dat uiteraard graag.
Met vriendelijke groet,
Juf Naomi
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...