rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | juli 2021

Agenda

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

28 jun

Rapport mee

1 jul

Faculatieve oudergesprekken

3 jul
t/m
5 jul

Kamp groep 8

Sportactiviteiten in zomervakantie

De zomervakantie staat alweer bijna op het punt om te beginnen!

ACCRES Sportstimulering heeft een super leuk aanbod voor kinderen om op een laagdrempelige manier lekker te sporten en te bewegen.
Van het NK stoepranden tot hiphop!
Hierbij stuur ik de link van onze website met alle zomeractiviteiten:
Zomeractiviteiten | Sportstimulering (accres.nl)

Schooljaar 2020-2021 in groep 1

Het was een bewogen jaar, maar ook een mooi jaar. Een jaar met online thuiswerken en vaders en moeders opa en oma’s die mooie opdrachten samen met de kinderen hebben gemaakt tijdens de lockdown. Wat fijn was het om de leerlingen online te zien. Zo zagen we ze toch al was het niet op school. Gelukkig mochten we ook weer naar school. En was iedereen gezond en wel. Het was erg fijn om weer geluiden te horen in de school.

We hebben vorige week met veel plezier het 100 jarige bestaan gevierd van de Rietendakschool. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Een goochelaar was geweest en die kon allemaal bijzondere dingen toveren en een ballonnen mevrouw ze maakte allerlei voorwerpen en dieren van ballonnen. We hebben een sterrenshow gedaan en wat deden ze dat knap zeg. Een aantal kinderen van groep 1 gingen optreden voor alle groepen op old mac Donalds.

De laatste weken vieren we nog een aantal verjaardagen. Die van Mela hebben we al gevierd ze is vier gewordenen van Zinedine en Djalisa gaan we nog doen zij worden 5 jaar.

We hebben allemaal mooie thema's mogen doen met de kinderen en we hebben de kinderen zien groeien en opbloeien. Ieder op zijn eigen tempo en manier.

We hebben nog een weekje te gaan samen op school en gaan hier een gezellig week van maken. We moeten ook afscheid nemen van juf Marjolein, dit vinden we allemaal heel erg jammer. Ze heeft een plekje gevonden op een andere school, maar ze zal deze kinderen zeker niet vergeten en wij haar niet. We zullen elkaar waarschijnlijk nog wel eens zien Apeldoorn is niet heel erg groot.

We hebben ook nog een kleinigheidje voor alle kinderen van groep1!

We zien jullie volgend schooljaar weer gezellig in groep 1/2 en horen graag alle vakantieverhalen van jullie.
Een hele fijne vakantie toegewenst.
Juf Linda en Juf Marjolein.

Groep 2

De afgelopen weken stonden in het teken van Feest. Een super gezellig thema want we we hebben veel feestelijke dingen gedaan. Zo hebben we bijv. ook een wedstrijd gehouden; 'Wie maakt de langste slinger?' Het was geweldig om te zien hoe enthousiast  ze aan het werk gingen. We hebben een dansje ingestudeerd en daarmee een start gemaakt voor het 100 jarig bestaan van de school, Er waren leuke spelletjes en zelfs een springkussen. En er was nog veel meer. Leuk om dit schooljaar zo feestelijk af te sluiten!

Volgende week gaan de kinderen een uurtje naar hun nieuwe groep. Het zal wel een beetje anders zijn dan in groep 2, Ze krijgen nu allemaal een eigen tafeltje met een lade waarin hun spulletjes bewaard blijven. Ze gaan meer werken aan hun tafel maar ook in groep 3 leren de kinderen nog veel spelenderwijs. Ze hebben er allemaal zin in. Wij zullen ze erg gaan missen volgend jaar, maar we wensen alle kinderen en ouders veel succes toe volgend jaar en natuurlijk ook veel plezier.

Ouders, via deze weg willen we jullie hartelijk bedanken voor het helpen bij het schoonmaken van het speelgoed.

Hartelijke groet van juf  Dilek, juf Shirely en juf Anneke.

faces-64171_1920

Op naar de laatste week in groep 3

Wat was het een mooie, fijne en leuke feestweek! Alle ouders bedankt voor jullie medewerking, samen hebben wij er een geslaagd feest van weten te maken.

Sommige ouders hebben nog een rapportgesprekje aangevraagd, fijn!

In de klas wordt er nog wel hard gewerkt aan herhalen van geleerde stof . Maar de les afwisselen met ontspanning is zeker een must. De kinderen gaan wat vaker naar buiten, doen leuke spelletjes, knutselen en kleuren.

Op naar de laatste week. Een week waarin we veel gaan opruimen met elkaar. Op woensdag 14 juli willen wij graag dat de kinderen een grote plastic tas meenemen, zo kunnen zij alle schriftjes en gemaakte werkjes mee naar huis nemen.

Op donderdagmiddag 15 juli gaan de kinderen alvast een kijkje nemen in groep 4. Juf Kelly zal ook aanwezig zijn.

Op vrijdag 16 juli is dan echt de laatste ochtend voor groep 3 aangebroken. De kinderen mogen lekker in de pyjama naar school komen. Zij mogen eventueel ook een lekker slaapkussen meenemen. We gaan namelijk heerlijk film kijken.

Dan is de vakantie echt aangebroken. ...

Wij wensen u alvast een hele fijne vakantie toe!

Liefs,

Juf Annemarie en juf Monique
stick-people-children-5293336_1280

De laatste loodjes in groep 4

Na een geweldige feestweek met veel gezelligheid, bijzondere gebeurtenissen en lekkers, zijn we deze week de laatste dingen aan het afronden in de groep.  De lessen zijn bijna allemaal gemaakt en de werkboekjes zijn bijna uit. We herhalen nu de doelen om de kinderen nog een zo'n goed mogelijke basis mee te geven naar groep 5.

In groep 5 zullen een aantal zaken anders gaan dan in groep 4. Allereerst gaan we volgend schooljaar werken met andere methodes. De Snappet gaat eruit en er komen nieuwe methodes met boeken en schriften voor in de plaats. Dit is een verandering die voor alle bovenbouw groepen geldt. Het vijf gelijke dagen model is ook een verandering die schoolbreed plaatsvindt. Iedere dag gaan de kinderen van half negen tot twee uur naar school. Hiermee kunnen we dagelijks dezelfde structuur aanhouden.

Daarnaast zijn er ook wat groep specifieke veranderingen. Dit jaar hadden we de zaken waarbij verschillende algemene onderwerpen met betrekking op het dagelijkse leven aan bod kwamen. Vanaf groep 5 zullen de Zaken worden opgesplitst in aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Engels wordt ook toegevoegd aan het vakkenpakket. Eén ding verandert niet, meester Tim gaat met de kinderen mee van groep 4 naar groep 5. Wij zijn hier ontzettend blij mee omdat hij de kinderen al kent en zo door kan daar waar wij zijn gebleven.

Wij willen u als ouder hartelijk bedanken voor alle hulp het afgelopen schooljaar. Het thuiswerken heeft veel van jullie gevraagd en het niet naar binnen lopen in de school was ook niet optimaal. Toch kregen we van jullie de nodige informatie door via de mail, de Parro app en bij sommigen ook via de ouderarena. Wij hebben het als een prettige samenwerkingen ervaren.

Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Vriendelijke groetjes,

Meester Tim en juf Yvet

Nieuws uit groep 5/6

De kinderen zijn, de afgelopen weken, heel druk geweest met het Landenproject. Afgelopen vrijdagochtend 2 juli was de klas omgetoverd in een Wereld Restaurant. Op onze website: www.rietendakschool.nl  staat het verslag met diverse foto’s. Ook staat er op de website het verslag met foto’s van de Feestweek. Het einde van het schooljaar nadert en het was weer een bewogen jaar. Ondanks alle coronatoestanden hebben de leerlingen geweldig gewerkt en waren bijna alle kinderen individueel prima vooruit gegaan. Het was heel prettig om deze combinatiegroep les te geven. We wensen alle ouders en kinderen van groep 5/6 een fijne zonnige vakantie toe!!!

Nieuws uit groep 7/8

We hebben vorige week een enorm gezellige feestweek gehad.
Deze week zijn we verder gegaan en hebben we de keuze om aan verschillende projecten te werken.
Dit omdat we door de methodelessen heen zijn en zo toch nog bezig zijn met de verschillende vaardigheden van de vakken die je bij de projecten kunt inzetten.

We hebben deze week de nieuwe spulletjes voor Atlantis en Staal ook ontvangen en wachten nog op Pluspunt. Dit worden onze nieuwe methodes voor volgend schooljaar. Juf Linda en ik zijn al druk aan het kijken naar leuke opdrachten en dingen die we bij de lessen op papier kunnen inzetten. Daarbij lijkt het ons fijn om te mogen werken met het vijf gelijke dagen model. Dat geeft door de school een fijne doorgaande lijn en structuur voor de leerlingen.

Leuk om te horen dat veel leerlingen uit groep 8 het fijn hebben gehad op de kennismakingsmiddag op het VO. Volgende week woensdag zwaaien we de leerlingen van groep 8 uit en in de avond nemen ook de meesters en juffen afscheid van de leerlingen die naar het VO gaan! De eindfilm krijgt gelukkig ook erg veel vorm en is bijna zover om woensdag te laten zien!

Ik wil u als ouder alvast bedanken voor de samenwerking afgelopen schooljaar.
We hebben daarin opnieuw een weg moeten vinden in het werken op school en het thuiswerken, maar mede met uw medewerking is dit weer goed gelukt in het belang van de leerlingen! Een fijne samenwerking!

Ik wil iedereen vast een fijne vakantie wensen, en groep 8 alvast succes maar vooral veel plezier wensen op het VO! Groep 7 wil ik graag een fijne vakantie wensen en zie ik volgend jaar in groep 8!

Groetjes,
Juf Naomi

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...