rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | december 2022

Agenda

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

28 jun

Rapport mee

1 jul

Faculatieve oudergesprekken

3 jul
t/m
5 jul

Kamp groep 8

20220912_164247

Nieuws uit groep 1-2

Bij de kleuters zijn we nog druk aan het werken over feest. Van een verjaardagsfeest naar het sinterklaasfeest en nu alweer het kerstfeest. Vanavond gaan we ons thema afsluiten met een lekker diner. Is dat even een goede afsluiting.

De groep is vorige week woensdag naar een voorstelling geweest. Dit was een groot succes en iedereen heeft ervan genoten. De kinderen hebben later in de week ook nog kerstkoekjes gebakken. Die waren erg lekker. In de bakkerij die op de gang is te vinden, hebben de kinderen hun bakkunsten laten zien. Er zijn heel veel verschillende dingen gemaakt.

Na de vakantie gaan we beginnen met het thema ‘Bouwen’. Hiervoor wordt ook de gang aangepast en zal de bakkerij verdwijnen. Maar wees gerust er komen prachtige dingen voor in de plaats.

Nog een halve dag tot de kerstvakantie. Dat betekent nog even hard werken en dan lekker uitrusten.

Na de vakantie zal er nog een uitstapje zijn naar Orpheus. U hoort daar later meer over.

De juffen van groep 1-2

snow-g0905d08ee_1920

Groep 3 heeft muziekles gehad van juf Mariëlle.

De kinderen van groep 3 hebben een mooie muziekles gehad van juf Mariëlle.

We hebben gezien hoe een klarinet wordt bespeeld.

De klarinet bestaat uit 4 onderdelen, de woordenschat kwam ook aan de orde.

De kinderen mochten zelf op het mondstuk blazen.

Daarna hebben we verschillende variaties van het lied Jingle Bells gezongen.

Het was zeer leerzaam en de kerstsfeer zat er goed in.

Donderdag hebben we ons kerstdiner, de kinderen mogen dan smullen van al het lekkers wat de ouders, verzorgers hebben geregeld.

Ouders en verzorgers , nog hartelijk bedankt voor al dat heerlijke eten.

En dan vrijdag , pyamadag !

Heerlijk samen genieten van een mooie kerstfilm.

De kinderen en de juffen van groep 3 wensen iedereen een fijn en vrolijk kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuwjaar.

thumbnail_IMG_7591

Groep 4

2022 loopt alweer op zijn eind. Het eerste deel van het schooljaar is razend snel voorbij gegaan. Wat zie ik een mooie groei bij de kinderen. Er wordt hard gewerkt en geleerd en gelukkig is er dan af en toe ook nog tijd om even fijn te spelen. Bijvoorbeeld met de lego of de knexx, tekenen of knutselen, een spelletje doen. En dan zijn we in deze periode ook nog eens 2x naar een museum geweest. Het Spoorwegmuseum en Naturalis. Wat was het een succes en het liefst gaan de kinderen elke dag naar een museum. Op naar het tweede deel van het schooljaar!!

Het Staatsliedenhuis

Afgelopen maandag was het zover; kerstbakjes maken met de ouderen van Het Staatsliedenhuis. Met een leeg plantenbakje liepen we van school naar het huis. Het regende wel een beetje, maar dat maakte de kinderen niets uit. Bij het huis aangekomen werd de groep in tweeën gesplitst en ging iedere groep naar een eigen (woon)kamer. Daar waren de ouderen al op ons aan het wachten. In het begin was het nog even wennen en aftasten, misschien zelfs een beetje spannend. Maar eenmaal aan het werk werd er gezellig gekletst. Heel leuk om te zien hoe ze ouderen en kinderen elkaar hielpen en een praatje maakten met elkaar. Er werd nog lekker ranja en een cakeje met slagroom uitgedeeld en toen de kerstbakjes klaar waren, liepen we weer terug naar school. Oef, dit was best wel zwaar met zo'n mooi zelfgemaakt stuk in de handen. De kinderen hebben genoten en willen nog wel vaker op bezoek!

Kerst

Vanavond is het kerstdiner van 18:00 tot 19:00. De gerechten die u mee brengt mogen vanaf 17.45 de klas ingebracht worden en dit zetten wij neer op de buffet tafel. Tijdens het kerstdiner bent u van harte uitgenodigd door de EC. Zij staan voor u klaar op het schoolplein met een warme chocolademelk. De kinderen worden om 19.00 uit de klas opgehaald. Als uw kind alleen naar huis mag dan willen wij dat graag van te voren weten.

Pyjama-dag

Morgen is het pyjama-dag, dus als uw kind het leuk vindt mag hij/zij in pyjama, onesie of trainingspak naar school komen. Ze zijn om 12uur vrij en kan de kerstvakantie beginnen.

Tot in het nieuwe jaar!! (op maandag 9 januari 2023)
Facebook kerstspreuken. Kerstwensen voor op sociale media.

Nieuws uit groep 5

Kerst

Vanavond is het kerstdiner van 18:00 tot 19:00. De gerechten die u mee brengt mogen vanaf 17.45 de klas ingebracht worden en dit zetten wij neer op de buffet tafel. Tijdens het kerstdiner bent u van harte uitgenodigd door de EC. Zij staan voor u klaar op het schoolplein met een warme chocolademelk. De kinderen worden om 19.00 uit de klas opgehaald. Als uw kind alleen naar huis mag dan willen wij dat graag van te voren weten.

Morgen mogen de kinderen in hun pyjama of onesie komen. Ze mogen ook een spel meenemen zodat we als echte kanjers een leuke spelletjesochtend kunnen houden.

Spelling

Gisteren hebben we alle categorieën die we tot nu toe hebben geleerd herhaald. Hierdoor kregen we 14 woorden op het bord te staan waarmee een verhaal werd geschreven. Hieronder één van de verhaaltjes precies zo geschreven als de leerling het heeft gedaan.

Ik krijg een viool en een gitaar van opa en oma. Laat het feest beginnen en we gaan drinken uit een kommetje. Dan is het feest klaar. Bedankt en dan zwaaien we ze uit. Doei!

Kanjertraining

Tijdens de kanjertraining zijn wij bezig met samenwerking en verantwoordelijkheid. Om de mooie samenwerking te laten zien, hebben we met de hele klas, één grote tekening gemaakt. Daarnaast hebben we het gehad over verantwoordelijk zijn voor je eigen spullen, maar ook voor de spullen van een ander. Hoe ga je hier mee om, hoe laat je de klas netjes uit.
Ik wens u tot slot fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling.

Bijna kerstvakantie!

  • De klas ziet er sfeervol uit. De tafels zijn gedekt, op naar een fijn kerstdiner!
  • Hopelijk kunnen alle kinderen erbij zijn,  want deze week waren/zijn er veel kinderen ziek.
  • U kunt de gerechten vanaf 17.45 binnen brengen en neerzetten op onze buffet tafel.
  • Graag willen wij wel stipt om 18.00 uur beginnen aangezien we ook maar een uur voor het samen eten hebben. Ervaring leert dat de tijd voorbij vliegt!
  • Om 19.00 mogen de kinderen uit de klas worden opgehaald.  De borden/ schalen(vies) etc geven wij weer aan u mee.
En dan hebben wij vrijdag een pyjama/onesie/ trainingspakken dag! Om 12.00 zijn de kinderen vrij en dan begint echt onze welverdiende kerstvakantie!

Rust lekker uit, ontspan en heb het fijn met elkaar!
Wij wensen u hele fijne dagen toe en wij zien elkaar weer op maandag 9 januari 2023.

Nieuws vanuit groep 7/8

De laatste week van 2022 is alweer bijna voorbij.
Vanavond kijken we uit naar een gezellig kerstdiner samen.
De gemaakte gerechten kunnen vanaf 17.45 binnen worden gebracht en worden neergezet op de gedekte buffettafels. We willen graag om 18.00 starten omdat het om 19.00 afgelopen is.
De borden en bekers en het bestek en eventuele schalen waarop het eten is gebracht, geven we weer aan de kinderen mee.

We zijn vandaag bezig met een aantal leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan een Escaperoom met taal en rekenpuzzels. Verder hebben we een dramaspel, een 30 seconds en een bingo die we spelen.

Morgen kunnen we uitbuiken van het kerstdiner op onze pyjamadag.
Kinderen mogen dan in pyjama/onesie/trainingspak op school komen en zijn dan om 12.00 uur vrij en kunnen genieten van de welverdiende vakantie.

We hebben alle toetsen die we moesten afnemen afgenomen en zijn ontzettend trots op de rekentoets die gemaakt is. Wat hebben de kinderen hier laten zien dat ze hard hebben gewerkt!

We zullen de klassenvideo dit weekend delen. Ik ga er waarschijnlijk zaterdag mee bezig zodat het voor de kerstdagen nog te bekijken is.

We willen alle ouders en hulpen van de afgelopen periode nogmaals bedanken voor het regelen van bepaalde zaken en het meerijden met onze uitjes.
We wensen iedereen fijne en gezonde feestdagen en zien jullie weer in 2023!

Liefs, de juffen van groep 7/8
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...