rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | juni 2022

Agenda

27 mei
t/m
7 jun

Toetsweek

28 mei
t/m
31 mei

Avondvierdaagse Ugchelen

12 jun
t/m
14 jun

Kamp groep 8

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

De Kleutergroep

puppets-ged5a997af_1280
De kleuters zijn afgelopen dinsdag naar het Land van Jan Klaassen geweest.
Het was een heerlijke dag met mooi weer. Ze hebben allemaal lekker lang buiten kunnen spelen in de speeltuin, daarna hebben we geluncht, we hebben een leuke poppenkastvoorstelling gezien waarbij de kinderen helemaal meeleefden met Jan Klaassen en zijn vrienden en tot slot hebben we nog binnen kunnen spelen waar weer andere leuke attracties voor de kinderen waren. We hebben allemaal genoten.

Woensdag is naast juf Jeanette, juf Mirthe bij de kleuters komen werken op de woensdag, donderdag en vrijdag. Zij blijft tot aan de grote vakantie.

Schoolreis van groep 3

Groep 3 heeft afgelopen dinsdag genoten van de schoolreis naar het Drouwenerzand.

We zaten in een luxe bus, we hebben gezongen, gegeten en genoten van de omgeving.

Op het park waren mooie attracties, samen met de juf in de zweefmolen, een ritje op een ezel, de botsauto's, een mini achtbaan enz. .

Wat heerlijk was voor de kinderen, dat ze vrij rond konden lopen en hun eigen keuzes mochten maken.

Lekker een ijsje gaan eten, of heerlijk even uitrusten in de speeltuin.

De weergoden waren met ons, het was super schoolreis weer.

En het allermooiste de hele school was aanwezig en iedereen hielp elkaar. We hebben genoten.

Groep 4

Schoolreis

Afgelopen dinsdag hebben we een fijne dag gehad in Drouwenerzand. De busreis duurde wel wat lang. Maar de kinderen maakten het gezellig door een spelletje te spelen, te tekenen, een film te kijken of te kletsen. Ook de lekkere snoepjes werden al goed opgegeten tijdens de busreis. In het park konden de kinderen zelf rondlopen en in de attracties gaan. Sommigen hadden het zo druk dat ze niet eens hoorden dat ze werden omgeroepen voor het eten. Gelukkig konden deze kinderen later nog patatjes en een snack halen. Ook mochten ze zelf ijs halen. Dit vonden ze hartstikke leuk. Op de terugweg waren er een aantal kinderen toch wel moe (en een beetje misselijk), dus die hebben heerlijk liggen slapen. De hele dag mooi weer, wat een feestdag!

Vakantielezen

In de vorige nieuwsbrief schreven we al over het vakantielezen. De kinderen zijn op school altijd al veel aan het lezen, maar nu mogen ze dus ook een sticker plakken als ze een boek uithebben. Ze komen dan aan mij vertellen waar het boek over gaat en waar ze de sticker willen opplakken. 
Rekenen

We zijn op dit moment vooral heel hard aan het werk met de tafels. De tafel van 1, 2 en 10 gaan al goed. We gaan hierna door naar de tafel van 5, 3 en 4. Gisteren en vandaag zijn we met geld aan het rekenen geweest. Bedragen t/m 1 euro of t/m 2 euro herkennen en samenstellen. Ook blijven we optellen en aftrekken op de getallenlijn t/m 100 via de rijgstrategie.

Nieuws uit groep 5

We zijn deze week weer begonnen met de citotoetsen. Deze week stonden spelling en woordenschat op het programma. De eerste resultaten laten weer een mooie groei zien bij de leerlingen. Zij mogen hier trots op zijn. De komende twee weken gaan we rekenen, begrijpend lezen en technisch lezen nog toetsen. Hier is afgelopen schooljaar ook hard aan gewerkt en hopelijk zien we dit ook terug op de toetsen. Ik zie dit wel in de klas en tijdens de lessen.

Vorige week hebben we samen met groep 6 een erg leuke workshop constructies gehad. Dit hebben we gedaan bij Technodiscovery op het oude Zwitsalterrein. Tijdens deze workshop hebben de leerlingen in groepjes van hout een brug gemaakt. Deze werd op stevigheid getest door leerlingen en de meester. Alle bruggen waren stevig genoeg. Wij willen alle hulpouders nog bedanken.

Gisteren zijn wij op schoolreis naar attractiepark Drouwenerzand geweest. Alle attracties zijn uitgebreid uitgeprobeerd, de ijsjes smaakte goed en het plezier spatte van de gezichten af. Iedereen heeft op zijn eigen manier een fantastisch leuke schoolreis gehad.

nieuws uit groep 6

Wat hebben we de afgelopen weken veel gedaan:
  • De lessen gaan gewoon door...
  • Bijna iedereen heeft een spreekbeurt gehouden, wat een interessante en leuke onderwerpen. Het krantenartikel slaan we dit jaar over.
  • U heeft al mooie foto's in de parro app voorbij zien komen van de workshop: bruggen bouwen.
  • Juf Yvet en Rick zijn getrouwd en waren ontzettend verrast en blij met het mooie schilderij.
  • Het schoolreisje was fantastisch, kinderen hebben genoten en de juffen ook! In de parro app hebben we de filmpjes en de foto's gedeeld.
Statie geld flessen:

Helpt u mee om te sparen voor de nieuwe picknickbank? Suzanne heeft een flessenactie opgezet. Statiegeld flessen mogen ingeleverd worden in groep 6.

Clean wise gastles:

Vandaag kwamen er 3 meesters vertellen over plastic en plastic soep. Hoe lang duurt het voordat plastic verdwenen is uit de natuur? Waar bestaat een petfles uit? Hoe wordt de fles gerecycled en wat wordt er dan weer van gemaakt? De kinderen mochten van plastic een glow in the dark sleutelhanger maken. Dit was echt een fantastische les/workshop!
Voorstelling Orpheus:

Aanstaande dinsdag hopen wij naar de voorstelling te kunnen: de waanzinnige boomhut. In de parro app heb ik een detail agenda item aangemaakt om aan te melden voor vervoer. We hebben pas 2 ouders die kunnen rijden...De moeder van Esmay kan ons wel ophalen om 13.45, maar dan hebben we nog iemand nodig die ons brengt om 12.00... Kortom we hebben nog niet genoeg vervoer... Wie kan ons rijden? Als we voor maandag nog niet genoeg vervoer hebben, zeggen wij de voorstelling af.

CITO toetsen:

De laatste CITO toetsen worden afgenomen, wat laten de kinderen een mooie groei zien! Aankomende twee weken nog CITO rekenen en begrijpend lezen. Op tijd naar bed en goed ontbijten!

Lang weekend:

Voor nu op naar een lang weekend. Morgen zijn de kinderen vrij i.v.m. een teamuitje. Maandag is het tweede pinksterdag, dus ook vrij! Heerlijk genieten van een lang weekend! Tot dinsdag!
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...