Monument om de hoek Groep 5/6

maandag 3 juni 2019

Op maandagmiddag  27 mei van 12.30 uur tot 14.00 uur hadden we een gastles van Monument om de hoek. De kinderen kregen informatie over de school, de gang, de schoolbel, de prijzenkast, oude foto’s, over de huidige teamkamer (hier was vroeger de hoofdingang) en boven op zolder (kast met oude schoolplaten, kijken naar het binnenzijde van het rieten dak). Daarna kregen de leerlingen les in het lokaal van de Taalklas,  zoals het vroeger ging op school. De kinderen gingen schrijven met een kroontjespen, met armen over elkaar zitten, krijgen een stempel onder hun werk etc. Hierna werd  er buiten gespeeld met buitenspelmateriaal van vroeger. Om 14.00 was de les afgelopen. Iedereen vond het reuze interessant!

Bekijk hier het fotoalbum.