Letterfeest in groep 3

zondag 3 februari 2019

In voorafgaande kernen hebben de kinderen 34 grafemen (letters) geleerd. Daarmee is de belangrijke fase in het aanvankelijk leesonderwijs afgesloten. Een goede letterkennis is het fundament van een goede leesvaardigheid. Er is sprake van een goed letterkennis als een leerling alle letters feilloos kan verklanken. Als de letterkennis van leerlingen nog niet op het gewenste niveau is, gaan we in kern 7 nog consequent aandacht besteden aan het verklanken van letters. Bijvoorbeeld door letters te flitsen en letters te oefenen. Juf Yvet en juf Annemarie zijn  trots op groep 3 , alle kinderen hebben hun letterdiploma gehaald. Hiep hiep hoera, we hebben er een feestje van gemaakt. Een letterspeurtocht in de school. De letters waren verstopt in de gang en per tweetal moesten ze de letters opzoeken. Hierna ,bedachten ze samen een woord . Later een letterdansspel in de gymzaal , enz..Ook al ken je misschien nog niet alle letters even goed, dat maakt niet uit. We zitten op school om te leren en alle kinderen doen super goed hun best. Ze helpen elkaar . Als beloning kregen de kinderen iets lekkers en een glaasje limonade.

Bekijk hier het fotoalbum.