ANWB Streetwise op school

vrijdag 12 mei 2017

Wat een leerzame ochtend voor de leerlingen.  Er was voor de hele school Streetwise vanuit de ANWB.

Met behulp van de materialen van ‘Streetwise’ hebben de kleuters vandaag geleerd hoe ze veilig moeten oversteken met of zonder zebrapad, met en zonder verkeerslichten. Ook weten ze waarom je een veiligheidsriem om moet doen in de auto en konden ze zien hoe pop Hans uit het autostoeltje viel als hij geen riem om deed. Het was erg leuk en leerzaam!

De kinderen van groep 3/4 zaten veilig in de auto 😊 autogordels vast en zeker !! De begeleidsters van Streetwise hebben zeer goede voorlichting over veiligheidsgordels gegeven. De kinderen van groep 5 hebben alles geleerd over remmen en hoe je veilig in de auto zit. Ze mochten zelf als bijrijder remmen op het vlagsignaal van een klasgenootje. Spannend, maar super gaaf!

De groepen 6,7 en 8 hebben met de fiets een parcours aangelegd. Hoe moet je voorsorteren? Hoe schat je de afstand in als je moet remmen? Met welke snelheid kun je nog slalommen? Daarna hebben we een test gedaan met een noodstop op volle snelheid. Hoe lang is de remweg? Tot slot mochten we allemaal nog met een elektrische step het parcours afleggen. Het was een leuke en leerzame ochtend! Foto’s vindt u in ons fotoalbum ANWB Streetwise