De eerste weken in groep 5.

donderdag 9 september 2021

Welkom in groep 5. Een nieuw jaar, nieuwe lessen en nieuwe werkboeken. Groep 5 is alweer hard aan het werk. Het is allemaal wel weer even wennen. Vanaf dit schooljaar werken we niet meer met Snappet op de tablet maar weer op papier in werkboeken. Als leerkracht zie en hoor ik alleen nog maar positieve punten aan deze manier van werken. Met spelling en rekenen zijn we druk bezig met het herhalen van de stof van groep 4. Denk bij rekenen hierbij aan de tafels, digitaal klokkijken en het rekenen op de getallenlijn en bij spelling herhalen we de categorieën die in groep 4 aangeboden zijn.

Sinds gisteren hangt er in onze leeshoek een leesmeter. Als wij als klas elke dag 15 minuten goed en leuk hebben gelezen kleuren we een vakje op de meter. Na elke tien vakjes volgt een beloning. Hiermee willen wij in groep 5 het leesplezier en de leesmotivatie stimuleren.

Ik heb al met een aantal het startgesprek gehad, daarbij kreeg ik ook een aantal keer de vraag: ‘Wat kan ik thuis doen?’ Thuis kunt u vooral oefenen met de tafels en klokkijken, daarnaast is helpt elke dag minimaal 15 minuten lezen veel bij de leesontwikkeling en het vergroten van de woordenschat.

Delen via