groep 1/2

De Kleuters

Op de Rietendakschool zijn de kinderen van groep 1 en 2 gehuisvest in een apart gebouw. In dit gebouw zit ook een peutergroep van stichting OOK waar we veel mee samenwerken.

De kleuters zijn verdeeld over de groepen 0/1 en 1/2.  Beide groepen hebben een eigen klaslokaal.

Zodra een kleuter 4 jaar wordt kan hij of zij meteen instromen. Voordat de kleuter 4 jaar is geworden, mag hij/zij 5 keer een ochtend mee komen draaien.
De groepen 0/1 (de Rakkers) en groep 1/2 (de Rekels) worden begeleid door juf Wendy en juf Barlia, en door juf Anneke en juf Linda en de onderwijsassistenten juf Loeke.

We verwelkomen ieder kind met een handje. We starten de dag in de kring en lezen een boek. We leren spelenderwijs. In dat spel stoppen we alle leeractiviteiten met en zonder handpoppen. We leren heel veel nieuwe woorden in de kring, tijdens het spelen in de hoeken, of door het spelen van een spel. Rekenactiviteiten, maar ook taalactiviteiten doen we in de kleine kring en we leren hoe we vriendjes kunnen maken en die kunnen behouden. De methoden die we gebruiken zijn ; LOGO3000 voor de woordenschat, Schatkist met verschillende thema’s, en voor rekenen ‘Met sprongen vooruit’. Wij zijn een ‘kanjerschool’ en we volgen met de kinderen de Kanjertraining. D.m.v. verhalen, spelletjes en oefeningen krijgen de kinderen houvast, zodat ze weten hoe je een conflictje kunt oplossen of hoe je elkaar kunt helpen of een compliment kunt geven.

In groep 1 en 2 hebben de kinderen veel beweging nodig en wordt er elke ochtend en middag een klein uurtje samen buiten gespeeld of we spelen in de gymzaal of dansen en bewegen op muziek. Tijdens het buitenspelen leren we ook zooooooo veel! Op donderdagmiddag als we gaan gymmen, gaat er wekelijks een vader of moeder mee om te helpen bij het omkleden en het stimuleren en meedoen met gym.

Door het zelf te beleven of te ervaren leren kinderen het meest en daarom maken we ook regelmatig uitstapjes om dingen te leren. Bezoekje aan de kinderboerderij, of de boekenbus, het herfstbos, maar ook naar de sloot of naar het park. Samen met ouders ervaren en leren!
We vinden het erg belangrijk dat u betrokken bent bij de school en uw kind en zullen regelmatig vragen welke ouders met ons mee kunnen i.v.m. het vervoer en de begeleiding.

Onze school, klas heeft een uitdagende leeromgeving, zodat uw kleuter zich op een creatieve wijze en eigen tempo kan ontwikkelen. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen, u kunt dan een afspraak maken voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek.