Ouderavond met keuze uit verschillende workshops

woensdag 22 januari 2014

Op 22 januari 2014 organiseert de MR (Medezeggenschapsraad) samen met de EC ( evenementencommissie) een ouderavond (van 19.30 tot 21.00 u.)
Zowel de MR als de EC geven U In het kort uitleg over de activiteiten en de financiën van het afgelopen schooljaar. Aansluitend krijgt U de mogelijkheid om een workshop bij te wonen. Na de kerstvakantie komt er een uitnodiging met een opgavestrookje. U kunt zich dan aanmelden voor 1 van de 3 workshops. Hieronder volgt alvast een voorproefje van de workshops waaruit U dan een keus kunt maken. Wij denken dat er voor iedereen iets interessants bij is en hopen dan ook dat U allemaal komt. Het is niet alleen leerzaam maar natuurlijk ook erg gezellig. Vanaf 19.15 u staat de koffie voor U klaar.

1. workshop A-VISION
Een kind dat moeite heeft met het beginnen van een schooltaak, regelmatig aan het dagdromen is, snel afgeleid raakt door alles wat er in de omgeving gebeurt of vergeet waar hij z‟n spullen ook alweer gelaten heeft.. Herkenbaar? Er zijn best wat kinderen die tegenwoordig moeite hebben met aandacht, concentratie, plannen en organiseren. In deze workshop krijgt u wat informatie en praktische tips om uw kind op deze gebieden te ondersteunen. Ook is er de mogelijkheid zelf een stukje van een (werkgeheugen)training uit te proberen. Deze workshop zal gegeven worden door een orthopedagoge Van A-vision.

2. workshop over goede voeding
Wat is goede voeding en wat is het effect daarvan op de ontwikkeling van kinderen. Deze workshop wordt gegeven door een diëtiste van Verian.

3. ‘veilig internetten’
Tegenwoordig lijkt niemand meer zonder te kunnen: internet! Je ziet het overal, je kunt er alles vinden en je hebt tegenwoordig bijna op de hele wereld toegang. Erg handig! Maar ook gevaarlijk. Ieder jaar komt de mediawijsheid les aan bod in groep 6. De bedoeling is dat kinderen leren hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen op het internet. Kinderen zien vaak niet welke consequenties een actie kan hebben. Ook blijkt dat kinderen vaak al meer weten en kunnen dan hun eigen ouders, waardoor er minder controle is op hun bezigheden op het web. In deze workshop komen onder andere de volgende punten aan bod:

• Omgaan met persoonlijke gegevens
  • Het wel/niet plaatsen van foto’s
  • Chatten en cammen
  • Wachtwoorden
  • Cyberpesten

Diverse termen worden uitgelegd. Er is ruimte voor vragen en opmerkingen. Daarnaast krijgt u tips hoe u uw kind kunt helpen zichzelf op internet te beschermen en welke afspraken u met uw kind kunt maken zodat het gebruik van internet vooral leerzaam en leuk blijft!