rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | maart 2021

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

Juf Erna

Even voorstellen: Mijn naam is Erna Vrieze en kom uit Dieren. Daar woon ik samen met mijn man. We hebben een volwassen dochter, die al zelfstandig woont. In mijn vrije tijd kook ik graag en verder hou ik van leuke reisjes bedenken, fietsen en knutselen. Wandelen doe ik ook graag.

Ik ben al heel wat jaren leerkracht, maar in Apeldoorn nog niet zo bekend. Deze weken ondersteun ik juf Yvet in groep 4. In de ochtend staan we met z'n tweeën in de groep en 's middags sta ik alleen in de groep. Dat is op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

De kinderen en ik waren snel aan mij gewend. Ik hoop er samen met de kinderen een fijne tijd van te maken.

Lost and found

Net voor de vakantie is dit beertje in het speelhuisje gevonden. Er is vast een kindje heel verdrietig hierover en wij willen hem of haar weer blij maken. Wie o wie kan ons helpen ze weer bij elkaar te brengen?

Garage de Rietendak Groep 1

Na een vakantie zien we elkaar weer en we gaan aan het werk over de garage. In de gang staat een garage waarin auto's (fietsen) worden gemaakt en ook is er een mooie weg op de grond, om met auto's op te kunnen rijden. In de klas worden er bruggen gemaakt over het water en er rijden auto's over.

Mooi om te zien dat deze groep zo lief is voor elkaar. Ze helpen elkaar en troosten elkaar als het even nodig is. De kinderen die nog niet zo lang op school zijn, wennen al goed. als ze even iets niet weten, worden ze geholpen door de andere kinderen.

Deze week hebben we een water/zandtafel en een thematafel gekregen. Deze zullen de komende weken ook in gebruik genomen worden.

In de gang hebben we een mooi bankje gekregen en een rijdende bak voor de boeken. Hele mooie materialen waar we erg blij mee zijn.

Groep 2

Beste ouders, bij de kleuters werken we momenteel over het thema ' de Garage'.
De kinderen vinden het erg leuk, ook veel meisjes vinden het leuk.
In de hal hebben we een garagewerkplaats gerealiseerd waar de kinderen auto's(karretjes en fietsjes) kunnen repareren en onderhouden. Er wordt volop gesleuteld. Met een sleepkabel slepen ze de kapotte voertuigen naar de werkplaats. Verder is er een autobaan in de hal waar de kinderen met auto's over de weg kunnen rijden en huizen ernaast bouwen etc. In de bouwhoek bouwen ze bruggen na van voorbeelden. Van kosteloos materiaal kunnen ze voertuigen knutselen en zo is er nog meer om mee te spelen rondom het thema. We leren veel woorden van voertuigen en we kijken naar voertuigen waarbij we letten op de verschillende vormen. De bekende zoals rechthoek, vierkant, driehoek, cirkel maar we leren nu ook vormen als cilinder, kubus, bol, ruit, ovaal en zeshoek.

Deze week zijn de rapportgesprekken. Mochten jullie door omstandigheden nog geen afspraak gemaakt hebben dan horen we het graag.

Groetjes van de juffen.

In groep 3...

We hebben een heerlijke vakantie achter de rug met veel zon! De kinderen zijn na de vakantie weer hard aan het werk gegaan. Op dit moment zijn de rapportgesprekken in volle gang. En ondertussen worden de CITO toetsen afgenomen, een mooi meetmoment om te kijken waar uw kind staat in zijn/haar ontwikkeling. Er wordt druk geoefend met lastige woorden die eindigen op -ing en woorden die beginnen met de sch en natuurlijk lezen wij veel! Wij zijn super trots op de kinderen!

Terug in de klas

Na een heerlijke week vakantie zijn we weer terug in de klas. We hadden maandag meteen een hele fijne dag op school. Eindelijk mochten we weer gymmen in de gymzaal. Juf Rita had leuke onderdelen neergezet: Een spel waarbij je met de bal moest scoren, een tennisopdracht en het schommelen op de touwen. Het was fijn om lekker actief te zijn.
Deze week zijn we in groep 4 ook begonnen met de Citotoetsen. De leestoetsen hadden we voor de vakantie al afgenomen maar de andere toetsen komen deze week of volgende week aan bod. Deze week hadden we woordenschat en begrijpend lezen. Volgende week hebben we de spellingstoets en de rekentoets. De kinderen doen enorm hun best en we zijn dan ook heel erg trots op ze!

Nieuws uit groep 7/8

We hebben deze week in groep 7/8 veel en keihard gewerkt.
We gaan de meeste CITO’s deze week al kunnen afkrijgen.
Een aantal leerlingen die ziek waren hebben nog een aantal dingen die ze moeten inhalen.
Ook de toets van Natuur is gemaakt met mooie cijfers.

Komende vrijdag is Engels nog aan de beurt.
Ik ga er vanuit dat ook hier mooie cijfers uit zullen komen.

Groep 7 is zich aan het klaar stomen voor het verkeersexamen.
Deze is op maandag 29 maart. Ik hoop zo snel mogelijk de route met u als ouders te kunnen delen.
Op school zijn we al begonnen met de fietscheck, de oefenexamens en de verkeersregels voor
het fietsexamen. Via een oudermail heb ik u laten weten dat er goed geoefend kan worden met:
Examen-app | VVN Verkeersexamen en op de website zelf oefenen we al met de oefenexamens.

Hopelijk is er voor groep 8 snel nieuws over het schoolkamp. We wachten dat in spanning af.
Hier zijn al veel vragen over. We hebben een eindfilm kunnen bestellen en hopen snel voor groep 8 de rollen te kunnen verdelen en flink aan de slag te gaan met het decor etc.

De training van rots en water afgelopen maandag is erg goed gegaan.
De leerlingen mochten een trap en twee stoten geven op een stootkussen.
Het was en leuke les om te zien!

We gaan vrijdag aan de slag met het figuurzagen van onze naam in graffiti letters.
Daarna zullen we ze gaan schuren en beschilderen.
Ik ben erg benieuwd naar alle kunstwerken!

Denkt u eraan het rapport mee te geven als deze ondertekend is?
Het eerste blad mag door de leerlingen zelf worden ingevuld.
Voor verdere vragen schroom niet om te mailen!

Vriendelijke groet,
Juf Naomi
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...