rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | februari 2021

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

Lessen CODA

Tijdens de noodopvang hebben de leerlingen workshops gehad van CODA. Deze workshops konden wij betalen met een subsidie van de kinderpostzegels. De subsidie was bedoeld voor de leerlingen in de noodopvang en ter verlichting van de leerkrachten die de opvang verzorgen. Erg fijn dat dit mogelijk was. De komende tijd zullen we de lessen voortzetten zodat alle leerlingen hier van kunnen genieten. Vandaag, donderdag 11 februari, hebben de eerste groepen al deelgenomen.

Leerling- en ouderarena

feedback-1825508_1280
Zoals u weet hebben wij weer een leerlingarena en een ouderarena gehouden. Fijn om de leerlingen en ouders online te kunnen spreken over het onderwijs op onze school. Nogmaals hartelijk dank voor jullie inbreng!

Dit keer hebben we met elkaar gesproken over het online onderwijs. Uit de gesprekken kwam naar voren dat het thuiswerken over het algemeen goed is verlopen. Ouders geven aan dat leerkrachten goed bereikbaar zijn en dat zij geholpen worden wanneer dit nodig is. Ook leerlingen geven aan dat zij de leerkrachten goed kunnen bereiken wanneer zij hen nodig hebben. Ouders vinden het soms lastig om thuisonderwijs te geven. Het is toch anders wanneer de juf of meester iets uitlegt. Sommige kinderen vinden het lastig om thuis onderwijs te volgen, zo geven ouders aan. School is school en thuis is thuis voor bepaalde kinderen. Dat maakt het thuisonderwijs lastiger.

Er werd aangegeven dat het prettig is dat de leerlingen de juf of meester de laatste weken meer zag online. Toch vonden sommige ouders de tijden niet altijd prettig. Aangezien we alle groepen om de beurt online les moeten geven is het onmogelijk alle groepen 's ochtends te plannen. Sommige gezinnen hebben thuis meerdere kinderen en maar 1 laptop. Dan kunnen de kinderen dus niet tegelijk online. Wij begrijpen dat dit een knelpunt is.

Ouders gaven aan dat het prettig zou zijn als de planning niet meer aangepast wordt. Nu is na twee weken het aantal beeldbelmomenten uitgebreid. Dit gaf in sommige gezinnen wat onrust. Zij hadden net een ritme gevonden.

Bepaalde leerlingen kregen extra instructie van bijvoorbeeld een onderwijsassistent. Dit was met name voor leerlingen met leer- of concentratieproblemen. Helaas is het qua planning niet mogelijk dit voor alle leerlingen te doen.

De ervaring van de hoeveelheid werk is erg verschillende. De ene ouder zou graag meer willen. De andere ouder vindt het te veel. Dit is waarschijnlijk afhankelijk van de leerling en de mogelijkheden van de ouder. Ouders merken dat sommige kinderen het lastig vinden om zich te concentreren tijdens het beeldbellen. De juf of meester doet zijn of haar best, maar de leerling vindt het toch moeilijk.

Leerlingen geven aan dat het plannen goed verloopt. De meeste leerlingen beginnen 's ochtends met hun werk. Sommige kinderen slapen eerst uit. Er zijn kinderen die een planning voor zichzelf maken. Andere kinderen hebben het werk gemaakt zoals het hen uitkwam.

Soms vonden de kinderen het lastig om af te maken. Ze vinden het werken op school fijner. Dan is de juf of meester er direct om hen te helpen. Soms kunnen ouders niet (direct) helpen bij het huiswerk. De kinderen geven aan dat de powerpoints en filmpjes fijn zijn. Ook de instructie van de juf of meester is prettig.

De kinderen geven aan dat ze gestimuleerd worden door hun ouders. Ze geven eerlijk toe dat dit niet altijd werkt. Sommige kinderen geven aan soms gestoord te worden door een jonger broertje of zusje. Dan is het lastig om te focussen op het huiswerk.

De punten die zijn aangegeven hebben wij opgeslagen. We hopen dat het niet nodig is om nogmaals thuis te werken en hopen dat de scholen open kunnen blijven. Mocht het toch nodig zijn dan nemen we jullie feedback mee.

Heezehummels

Beste ouders,

Yes, we zijn weer begonnen
En hoe wij hebben zelfs sneeuw geregeld om de week feestelijk te beginnen.
Glibberen, glijden, springen en rollen in de sneeuw een super ervaring.

Ondanks een kleine tegenslag dat de kachel het niet deed maar daardoor konden we binnen met de sneeuw spelen de sneeuw smelten niet.

Vraagje wij zijn op zoek voor onze peuterspeelzaal naar regelaarzen zodat wij voor ieder kind laarzen hebben dan kunnen wij samen met de kinderen in de plassen stampen.
Dus heeft u nog iets hebben liggen en u gebruikt ze niet meer denk aan ons. Wij zijn opzoek naar maat 27 ,28 ,29.

Groetjes Samantha, Mariska en José

We zijn er weer!

Wat fijn we zijn allemaal weer op school. Fijn om jullie weer te zien en de kinderen vinden het ook wel weer fijn om de juf weer te zien. Sommige kinderen vonden het toch wel weer een beetje spannend. Maar toen ze eenmaal binnen waren, was alles weer goed. We boffen ook maar met de sneeuw buiten, de kinderen kunnen er heerlijk in spelen. We hebben na de periode van thuisonderwijs 3 "nieuwe" leerlingen in de klas en ze leren elkaar deze week goed kennen. Welkom in groep 1.

Groep 2

Beste ouders,

We zijn weer lekker gestart maandag. Wel heel bijzonder met dit winterweer, maar de kinderen hebben ondanks de kou toch heerlijk buiten kunnen spelen. Jammer dat we nog niet alle kinderen weer op school hebben mogen begroeten. Hopelijk zijn ze er snel weer want de vriendjes missen hun. Een paar kinderen hebben hun werkboekjes van voor de kerstvakantie al ingeleverd en een beloningskaartje daarvoor gekregen. Super goed gewerkt! Ook thuis hebben veel kinderen hard gewerkt. We zagen hele mooie foto's en filmpjes binnenkomen. Knap gedaan. Ouders nogmaals dank voor al jullie hulp bij het huiswerk maken. Hopelijk maken jullie er nu een pannenkoekenfeestje van 😉

We zijn deze 2 weken nog met het thema bouwen bezig, daarna hebben we voorjaarsvakantie en na de vakantie gaan we het thema lente en kriebelbeestjes starten.
De rapportgesprekken komen eraan en jullie kunnen intekenen voor een gesprek op de ouderapp van leerplein. Mocht dat niet lukken dan graag een afspraak maken via de mail of telefoon.

Groetjes van de juffen.

Eerste week na de lockdown

De kinderen van groep 3 zijn weer fijn gestart! We hebben veel herhaald en geoefend. Afgelopen woensdag hebben ze een letterfeest gehad. Ze waren hier druk mee bezig en ontzettend enthousiast! Ze hebben na dat harde werken een lekker glaasje limonade gehad en een paaseitje. En als het goed is heeft u een echt letter certificaat gezien! Dit hebben zij verdiend! Echte leeskanjers.

Groep 4 is terug op school

Op dinsdag was het zo ver, we konden eindelijk weer naar school. Juf Nathalie stond voor groep 4 en heeft de kinderen fijn opgevangen. Het was leuk om elkaar weer te zien, samen te werken en te spelen. Deze week hebben we in de klas wat extra aandacht besteed aan de kanjertraining en het samenwerken. De regels in de klas zijn herhaald en over de afspraken rondom het zelfstandig werken hebben we samen gesproken. Erg knap hoe de kinderen dit zo snel weer oppakken, bijna alsof ze niet weg zijn geweest.

We hebben in de pauze ook van ons prachtige nieuwe plein mogen genieten. Lopen over de balken, hangen aan de touwen, we hebben het nieuwe klimrek al goed gebruikt! De aankomende weken gaan we nog veel vaker genieten van het mooie schoolplein.

Nieuws uit groep 5-6

Afgelopen maandag was het dan eindelijk weer zover... We mochten weer naar school. Door het weer waren niet alle kinderen aanwezig maar de juf en de meesters stonden voor jullie paraat.
Een plein vol met sneeuw en weinig kinderen op school bracht dat wij over het hele plein konden spelen. Van sleeën tot een sneeuwballengevecht, niks was voor groep 5/6 te gek en te koud. Dolle pret hadden we met elkaar, ook de meesters en de juf deden mee en bleven niet ongedeerd.

Groep 5 en 6 zijn nu gesplitst en hebben nu allebei voorlopig hun eigen lokaal en zo ook een vaste plek in de klas.
De kinderen pakken dit goed op en wij zien dan ook dat er hard gewerkt wordt in beide groepen.
De meesters en de juf wisselen voor de uitleg van lokaal zodat iedereen elkaar ziet.

Volgende week starten we met het avi en dmt lezen. Zo hebben we straks weer een goed beeld waar we staan met elkaar. Na de vakantie zullen wij beginnen met de cito toetsen.

Groep 6 heeft hun Topografie Zuid-Nederland meegekregen. Woensdag 3 maart hebben zij de toets.

Back to school met 7/8

De eerste week op school zit er alweer bijna op. Na een valse start op maandag konden we dinsdag fijn in de klas beginnen. We hebben in deze eerste week veel mogen oefenen met citovragen, bijgepraat over de thuiswerkperiode en kanjeroefeningen afgewisseld met ontspanmomentjes! De sneeuwballen vlogen langs de oren en er was veel plezier en gezelligheid!

Veel leerlingen van groep 8 hebben het advies al mogen krijgen. De rest zal voor de vakantie volgen. Volgende week vrijdag wordt het rapport meegegeven. Voor groep 7 en ouders die het nog graag willen uit groep 8 komt er vandaag een planmoment online in de app! Ik mis nog een aantal rapporten, zou u deze mee willen geven komende dagen?

Voor natuur hebben we de laatste les gehad en zullen we gaan kijken naar de samenvatting volgende week. De toets van natuur wordt na de vakantie gegeven.

We hebben woensdag nog een aantal verjaardagen mogen vieren en fijn binnen op kunnen warmen met chocolademelk met slagroom!

Voor vragen of onduidelijkheden mag u altijd contact opnemen!

Groetjes Juf Naomi
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...