rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | juni 2021

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

Groep 1

We hebben deze week een gekke week. We werken nog steeds over de boerderij. Ze kunnen lekker buiten spelen met de watertafel en tijdens het buitenspelen kunnen ze lekker met de pomp spelen. We hebben de markt nog in de hal staan en de kinderen gaan graag met nepgeld even naar de gang en halen daar wat fruit of groente. Degene die dan voor de marktkraam heeft gekozen bedenkt een prijs en ze betalen met nepgeld. Ze stoppen de spulletjes in een papieren zak en mogen die even meenemen.

Er worden varkentjes gemaakt met knutselen. De inloop doen de kinderen erg goed. Ze gaan dan bij binnenkomst kiezen waar ze na de kring willen spelen en gaan dan opzoek naar hun kaartje op een tafel en gaan daarmee even spelen.

Groep 2

Beste allemaal,

Nog 5 weken te gaan en dan hebben we alweer grote vakantie. De kinderen zijn een beetje begonnen om zich voor te bereiden op groep 3. We praten er steeds vaker over en eind van de maand gaan ze ook een keer naar groep 3 toe en kennis maken met de nieuwe juffen. Deze week sluiten we het thema 'Boerderij' af en gaan we werken over het thema 'Feest'. a.d.h.v. het boek: 'Boer Boris wil geen feest' , komen verschillende feesten aan de orde. Op 20 juni is het Vaderdag feest en vanaf 28 juni vieren we een week lang dat onze school 100 jaar bestaat.
Verder hebben we nog wat verjaardagen om te vieren en op 30 juni de Meesters en Juffen dag waarbij we vieren dat alle juffen en meesters jarig zijn geweest dit jaar.

De komende weken is juf Petronette op maandag en dinsdagmiddag extra in groep 2. Zij is leerkracht, een tijdje eruit geweest maar wil graag weer re-integreren in het basisonderwijs . Ze komt bij ons weer wat ervaring opdoen.

Over de rapportgesprekken krijgen jullie binnenkort bericht.

NB: Omdat moederdag aan het eind van de meivakantie viel was het niet handig om met de kinderen daar iets voor te maken. Wij vinden het leuk om dit op vaderdag goed te maken en niet alleen de papa's maar ook de mama's een beetje te verwennen. Het is toch eigenlijk elke dag moeder- en vaderdag?? ;)

Groetjes van de juffen.
rainbow-color-balloons-4271179_1280

Groep 3 en 4 kregen les over het paleis

Donderdag 10 juni kregen wij vanuit Paleis het Loo een gastles aangeboden in de groepen 3 en 4. De gastdocente vertelde ons van alles over het paleis en zijn kamers. Zo zagen we hoe de slaapkamer van Koning Stadhouder Willem III er uitziet. Ze vertelde waarom het vroeger geen slaapkamer maar een bedkamer heette en waarom hij een rood bed had.

We hebben ook een kijkje mogen nemen in de andere kamers: de hal, de eetkamer, de zitkamer en de wachtkamer. Het zag er erg mooi uit met veel versieringen en kleuren. We hebben veel schilderijen gezien en overal stonden bloemen. Deze bloemen staan er natuurlijk niet voor niks, tenslotte was de geur in het paleis vroeger minder fris.

Het was een leuke les en we hebben er veel van geleerd, hopelijk kunnen we er een keertje heen.

Nieuws uit groep 4

Vorige week zijn de leerlingen in groep 4 begonnen met de eerste boekbesprekingen. Dit was nog wel spannend, maar wij hebben al mooie boekbesprekingen gezien. Een mooie voorbereiding op de hogere groepen. Het is leuk om te zien hoe goed deze boekbesprekingen worden voorbereid en de leerlingen hebben ook leuke boeken uitgekozen. 

Op ons doelenbord hebben we een nieuw doel staan: “Ik weet wat mijn talent en het talent van andere is.” We hebben al mooie gesprekken gehad over de talenten van de leerlingen, zowel klassikaal als individueel.  

De komende weken zullen wij in de groep ook nieuwe rekenmethodes uitproberen en daar de beste voor onze school. De nieuwe methode wordt er één op papier en niet meer op de Snappet. Hierdoor moeten de leerlingen meer op papier rekenen en krijgen ze beter inzicht in hoe een som uitgerekend moet worden. 

Gistermiddag hebben we een leuke bioscoopmiddag gehad, bijna alle leerlingen waren hierbij. De film, “Brammetje Baas” is met veel plezier bekeken. De evenementencommissie heeft ons goed verwend met drinken en wat lekkers. 

Sinds deze week hebben wij ook twee nieuwe gezichten in de klas. Meester Ahmed loopt elke maandag en dinsdag stage lopen en Wiame is een nieuwe leerling in de klas. Wij heten meester Ahmed en Wiame welkom en een fijne tijd op de Rietendakschool. 

Volgende week vrijdag is onze stagiaire, juf Amanda, voor het laatst. Zij sluit haar stage hier positief af en we gaan er een leuke laatste week van maken.

Nieuws uit groep 5/6

Deze week gaan we de periode van de Citotoetsen afronden. De kinderen hebben heel goed hun best gedaan. Volgende week gaan we beginnen met het Landenproject. De klas wordt in 6 groepen verdeeld. Elke groep heeft een bepaald land en gaan over dat land informatie verzamelen en maken daar een collage/Powerpoint van. Ook maken de kinderen diverse gerechten behorende bij het land dat bij de groep hoort. Op vrijdagochtend 2 juli wordt de klas omgetoverd in een Wereld Restaurant. Elke groep geeft een korte presentatie en daarna mogen de kinderen de bereide gerechten van elkaar proeven. (lopend buffet) De kinderen leren samen te werken en te overleggen. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf de inkopen doen en goede afspraken maken.(geld)

Het rekenhuiswerk voor groep 6 moet op dinsdag 15 juni worden ingeleverd.

Wat zijn de doelen voor de komende periode:

Groep 5: Rekenen: ** Plus – en minsommen uitrekenen door te splitsen (643+88), ** Keersommen met splitsen (6x32), ** Sommen tot 1000 uitrekenen door aanvullen, ** Een som als 6x49 handig uitrekenen, ** Deelsommen als 372:6 uitrekenen d.m.v. splitsen, ** Een voor-een boven-en een zijaanzicht leren, ** Deelsommen als 250:5 uitrekenen.

Taal: ** De verleden tijd, ** Zinnen in zinsdelen verdelen, ** Voegwoorden, Luisteren en samenvatten, ** Een spreekbeurt houden, ** Woordenschat: Uitdrukkingen, Eten en drinken en Kunst en cultuur.

Groep 6: Rekenen: ** Kommagetallen op volgorde zetten, ** De oppervlakte bepalen van diverse figuren, ** De waarde van een cijfer in een kommagetal, ** Kommagetallen afronden op een heel getal en tienden, ** Kommagetallen boven de 1 plaatsen op de getallenlijn.

** Taal: ** Een samengestelde zin, ** Gebiedende wijs, ** Het gezegde, ** Luisteren en samenvatten, ** Woordenschat: Eten en drinken, Kunst en cultuur en Informatie.
world-67861_1280 (1)

Nieuws uit 7/8

De landenproject presentaties waren een groot succes,
mooie cijfers en erg veel lekker en typisch eten uit dat land.

Helaas alweer een week waarin we niet volledig op school zijn.
Gelukkig zijn er veel kinderen online aan de slag, en komen er elke dag
meer leerlingen bij op school. We hebben al een schema ingevuld over de voorspellingen
van de KNVB wedstrijden en een onderlinge poule in de klas is ook gestart!
Alles kleurt langzaam oranje!

Maandag gaan we met groep 8 weer aan de slag met filmen,
het zou daarom fijn zijn dat de leerlingen uit die scene er weer zijn.
Groep 7 gaat dan weer CITO afmaken omdat dit deze week niet is gelukt.
Ik ga er vanuit dat maandag daarom iedereen weer op school is.
Na de week van het kamp is iedereen weer klaar met toetsen en kan groep 8 bijkomen.
We moeten dan nog een paar scenes filmen en dan werken we alweer toe naar de laatste
weken van het schooljaar.

Groep 7 zal dinsdag 22 juni het verkeersexamen afleggen.
Het projectschrift moet ingeleverd worden voor of op woensdag 30 juni.
Deze moet namelijk mee in het rapport.

Voor groep 7 zijn de resultaten van de entreetoets binnen.
Nu is het een drukke en volle week volgende week en ben ik op kamplocatie.
Dit betekent dat u in de Parro nog een bericht ontvangt om een moment te plannen in de week van 21 juni t/m 25 juni om een pre-adviesgesprek aan te gaan en het resultaat te bespreken.

Wilt u nog even kijken of er thuis een rapport ligt? Ik mis er nog een aantal en zou deze graag terug willen op school in verband met de periode voor het invullen van het tweede deel voor het eind van het schooljaar.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan mag er uiteraard altijd gemaild of gebeld worden en via Parro kunt u ook berichten in de chat achterlaten!

Met vriendelijke groet,
Juf Naomi
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...