rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | mei 2021

Agenda

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

28 jun

Rapport mee

1 jul

Faculatieve oudergesprekken

3 jul
t/m
5 jul

Kamp groep 8

PSZ De Heezehummels

Beste ouders

Bent u opzoek  naar een leuke peuterspeelzaal met en zonder VVE indicatie.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Kijk voor meer informatie op onze website

https://www.doomijn.nl/locaties/peuterspeelzaal-de-heezehummels
Doomijn peuterspeelzaal de Heezehummels. Geen dag hetzelfde!
Op VVE peuterspeelzaal De Heezehummels houden we van samen. Samen doen, samen ontdekken en samen beleven. Daar is onze locatie perfect geschikt voor, want we zitten samen met de onderbouw van de Rietendakschool in een gezellig gebouw. Een fijne en gezellige plek dus!
www.doomijn.nl

Groetjes Samantha, Mariska en José

Op de boerderij

Wat een fijne weken hebben we. De groep is aan het groeien, dat is heel gezellig. Tiyara is ook aan het wennen bij ons en binnenkort komen Riva en Mela ook wennen. De kinderen helpen de kinderen die moeten wennen heel goed en troosten ze als het even wat moeilijker is.

We werken over de boerderij. We hebben al van alles geproefd en gevoeld. We tellen, rijmen en zijn met lange en korte woorden bezig. In de huishoek kunnen eieren verkocht worden. In de hal staat een marktkraam waar groente en fruit gekocht kan worden. In de bouwhoek staat een mooie grote stal. Er staan ook al van veel kinderen een groentetuintje en sommige zaadjes komen al uit.
Woensdagmiddag was de filmmiddag en ze hebben lekker kunnen zitten op de bank of op kussentjes op een kleed. Ze hebben lekker drinken, chips en spekjes gehad. Ze zaten heerlijk film te kijken.
dog-2367414_1280

Groep 2

farm-background-4997626_1280
In groep 2 spelen en werken we momenteel over het thema 'de Boerderij' . De kinderen zijn erg enthousiast. Ze leren wat er allemaal op de boerderij leeft en groeit. De producten van de boerderij gaan naar de fabriek of naar de markt en supermarkt. We hebben een boerderij (huishoek) Dieren en hun hokken in de bouwhoek. Boeken over de boerderij en dieren in de leeshoek. De moestuintjes (van AH) staan voor de groenten en kruiden die groeien op het land. De boer en boerin brengen groente en fruit naar de marktkraam die in de hal staat en de kinderen leren hoe ze iets moeten kopen en verkopen. Het rekenen met geld t/m 10 euro staat hierbij centraal. Misschien leuk om thuis ook eens te oefenen met de kinderen met 1 euromunten en/of 2 euromunten. bijv: 1 appel kost 1 euro, 2 bananen kosten 2 euro, hoeveel moet je dan betalen? etc.
Met de letter W vooraan maken we woorden, maar we proberen nu ook woorden te zoeken waar de W in het midden van een woord staat. Horen de kinderen dat?
Nu we richting het einde van het schooljaar gaan is het fijn als jullie thuis ook de kinderen nog bewuster willen maken van de letterklanken. Spreek de letters dan uit zoals ze klinken. Overal kom je letters tegen, binnen en buiten. Kunnen de kinderen een bepaalde letter zoeken en hoeveel kunnen ze dan vinden?!

Groetjes van de juffen.

Nieuws uit groep 3

De kinderen vonden het erg fijn om elkaar weer te zien. De kanjerspelletjes hielpen ook hierbij.

Hierdoor wordt de samenwerking tussen de kinderen nog sterker.

De bioscoop middag was een groot succes, de film Brammetje Baas viel goed in de smaak. Vooral het vrije limonade drinken en de lekkere zakjes chips!

Op naar de volgende activiteit.

Groetjes groep 3

Nieuws uit groep 4

children-5854352_1280
Vorige week zijn de leerlingen in groep 4 begonnen met de eerste boekbesprekingen. Dit was nog wel spannend, maar wij hebben al mooie boekbesprekingen gezien. Een mooie voorbereiding op de hogere groepen. Het is leuk om te zien hoe goed deze boekbesprekingen worden voorbereid en de leerlingen hebben ook leuke boeken uitgekozen.

Op ons doelenbord hebben we een nieuw doel staan: “Ik weet wat mijn talent en het talent van andere is.” We hebben al mooie gesprekken gehad over de talenten van de leerlingen, zowel klassikaal als individueel.

De komende weken zullen wij in de groep ook nieuwe rekenmethodes uitproberen en daar de beste voor onze school. De nieuwe methode wordt er één op papier en niet meer op de Snappet. Hierdoor moeten de leerlingen meer op papier rekenen en krijgen ze beter inzicht in hoe een som uitgerekend moet worden.

Gistermiddag hebben we een leuke bioscoopmiddag gehad, bijna alle leerlingen waren hierbij. De film, “Brammetje Baas” is met veel plezier bekeken. De evenementencommissie heeft ons goed verwend met drinken en wat lekkers.

Sinds deze week hebben wij ook twee nieuwe gezichten in de klas. Meester Ahmed loopt elke maandag en dinsdag stage lopen en Wiame is een nieuwe leerling in de klas. Wij heten meester Ahmed en Wiame welkom en een fijne tijd op de Rietendakschool.

Volgende week vrijdag is onze stagiaire, juf Amanda, voor het laatst. Zij sluit haar stage hier positief af en we gaan er een leuke laatste week van maken.

Nieuws uit groep 5/6

Op dinsdag 18 mei hadden we online een instructieles van de Kinderjury. Op 29 juni kiezen de kinderen het beste boek van 2020/2021. Afgelopen dinsdag 25 mei kregen de leerlingen een onlineles over het wonen op het Paleis ’t Loo. Het was prachtig om te zien hoe het paleis van binnen is opgeknapt. Het was een leerzame les!

Het rekenhuiswerk voor groep 6 moet op dinsdag 1 juni worden ingeleverd.

Wat zijn de doelen voor de komende periode:

Groep 5: Rekenen: ** Plus – en minsommen op de getallenlijn of in sommentaal uitrekenen (643+88), ** Keersommen met splitsen (6x17 of 6x32), ** Sommen tot 1000 uitrekenen door aanvullen, ** Een som als 15x99 handig uitrekenen, ** Deelsommen als 52:4 uitrekenen d.m.v. splitsen, ** Verhoudingstabel invullen en ** Uitrekenen hoelang iets duurt – 5 minuten.

Taal: ** De verleden tijd, ** Zinnen in zinsdelen verdelen, ** Voegwoorden, Luisteren en samenvatten, ** Een spreekbeurt houden, ** Woordenschat: Uitdrukkingen, Eten en drinken en Kunst en cultuur.

Groep 6: Rekenen: ** Minsommen op de getallenlijn of in sommentaal uitrekenen (643+88), ** Keersommen (6x32) d.m.v. splitsen, ** Een som als 4x399 en 15x99 handig uitrekenen, ** Deelsommen als 372:6 handig uitrekenen, ** Optellen en aftrekken tot 2000, ** Grote plus – en min sommen uitrekenen (5645-1267), ** Een plaatsaanduiding met een code lezen en ** Lengte uitrekenen.

** Taal: ** Een samengestelde zin, ** Gebiedende wijs, ** Het gezegde, ** Luisteren en samenvatten, ** Woordenschat: Eten en drinken, Kunst en cultuur en Informatie.
movies-3872924_1280

Nieuws uit groep 7/8

Afgelopen week hebben we twee online gastlessen gehad. We zijn bezig geweest met de leden van Oranje en hun belangrijke taken in de geschiedenis. Deze les is gegeven door paleis het Loo. Verder hebben we in de tweede gastles de lessenserie over Prinsjesdag met elkaar afgesloten.
De laatste opdracht bestond uit het maken van een eigen land, welke plichten en rechten gelden er in je land? Hoe ziet het eruit en hoe heet het? Wat is er te zien en te doen?
Superleuk om te zien wat de uiteindelijke resultaten zijn geworden! De tijd vloog voorbij.
Net als bij de hele gezellige bioscoopmiddag woensdag! Een leuke film en lekker eten maakte dat er veel gezelligheid was! Komende vrijdagmiddag ook nog de landenprojectpresentaties, ik ben erg benieuwd!

Daarnaast hebben we een planning gemaakt voor de eindfilm van groep 8.
Deze zal komende middag ook nog op de mail worden gestuurd.
We willen maandag graag beginnen met het filmen van de eerste scenes.
Wilt u in het mailtje nog even kijken naar eventuele kleding die meegenomen kan worden?
De eerste scene begint met het filmen van het opstaan en vertrekken bij huis richting school.
De rest van de film gaan we natuurlijk niet te veel van verklappen.

Voor groep 7 ook een spannende periode. Dinsdag 22 juni hebben zij in de ochtend het verkeersexamen op de fiets! Check van te voren goed of de fiets in orde is! Ik hoor graag welke ouder mij die dag kan helpen. Verder wacht groep 7 nog op entreetoets-resultaten en ik ben ook in afwachting van de post die ze mij komt brengen. Daarna zal ik gelijk een gespreksmoment met u als ouder plannen over het vooradvies! Groep 7 maakt de E7 cito ook in de periode dat 8 aan het filmen is, zo kunnen we de groepen fijn splitsen en focus leggen op dat beide de volledige aandacht krijgen.

Voor groep 8 staat het kamp gepland! Fijn om te weten dat we samen leuke dagen tegemoet gaan op een leuke locatie! Het kampboekje met programma volgt nog en alle andere informatie staat in eerdere mail over het kamp!

Wilt u nog even kijken of er thuis een rapport ligt? Ik mis er nog een aantal en zou deze graag terug willen op school in verband met de periode voor het invullen van het tweede deel voor het eind van het schooljaar.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan mag er uiteraard altijd gemaild of gebeld worden en via Parro kunt u ook berichten in de chat achterlaten!

Met vriendelijke groet,
Juf Naomi
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...