rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | april 2021

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

pollination-5615146_1280

Groep 2

Beste ouders,

De afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema insecten. Het was een leuk thema en de kinderen waren erg betrokken bij de taal en rekenactiviteiten over de kriebelbeestjes.
De komende 2 weken is het vakantie maar daarna gaan we met het thema boerderij aan de slag.
Helaas kunnen we dit jaar niet samen naar de kinderboerderij maar die gaan we bouwen in de bouwhoek ;))) Met de groentetuintjes van AH gaan we zien hoe de plantjes gaan groeien en producten die verbouwd worden op de boerderij gaan 'verkocht' worden bij de marktkraam die in de hal komt te staan.
Het rekenen met geld is hierbij het doel. Misschien ook leuk om thuis mee bezig te gaan. We gaan goed oefenen met de namen van de boerderijdieren en hun jongen. Ook de verblijven, zoals de stal, het hok etc. komen aan bod evenals het voer dat de dieren eten.

NB: mochten jullie nog moestuintjes van de AH over hebben dan zouden we die graag willen hebben.

We wensen jullie een fijne zonnige meivakantie toe.
tot 17 mei!
groetjes van alle juffen.
carrot-779304_1280

Groep 3 wenst een ieder een super fijne vakantie.

tek-2-300x225
tek 3
Hallo ouders, verzorgers van groep 3,

De afgelopen tijd heeft groep 3 heel hard gewerkt.

Met Veilig leren lezen zijn we begonnen aan kern 9.

Kern 8 stond vooral in het teken van het leren lezen van eenlettergrepige woorden met een cluster van twee medeklinkers vooraan en/ of achteraan in een woord.

Zoals krans , sterk, bank, flink, lach, zacht, woorden die beginnen met schr. en woorden die eindigen op d en b en de d, zoals koud, band enz. Woorden die eindigen op a en e, en natuurlijk de verkleinwoorden.

Daarnaast werd er ook gewerkt aan de correcte spelling van tweelettergrepige samengestelde woorden, zoals zeepbel, ijsbaan, enz.

Het plezier van het lezen wordt ook bevorderd, door zingend te lezen . voor koor lezen, met z'n tweeën lezen,

In kern 9 gaan we woorden met aai, ooi en oei leren, woorden die eindigen op e, bijv. korte, lieve. Lieke. Ook het meervoud van woorden. Voor de rest worden veel woorden van kern 8 herhaald.

Met rekenen zitten we ook niet stil, we zijn bezig met de 10 vriendjes, de plus 1 en plus 2 sommen, dit geldt ook voor de minsommen, sommen die je beter kunt verwisselen, de vijf vriendjes en de bijna verdwijn sommen.

Het zegt u misschien niets, maar vraag het dan maar aan een kind uit groep 3 die behoort dit nu te weten.

Voor de rest zijn we fanatiek met dansen, bewegend leren, tekenen, gymnastiekles, zo heeft een ieder zijn eigen talent.

Groetjes, groep 3
tek-1-300x225

De eerste boekbespreking in groep 4

Na de meivakantie starten wij in groep 4 met de boekbesprekingen. Het is best spannend om voor het eerst iets te presenteren aan een groep kinderen. Wij doen de boekbespreking niet meteen voor de hele groep maar starten maar het houden van een boekbespreking voor een aantal kinderen. Zo is het toch iets minder spannend.

De kinderen hebben zelf een mooi leesboek uitgekozen die ze al hebben gelezen of die ze nu lezen voordat ze de boekbespreking hebben. Over dit boek gaan ze vertellen, ze lezen een stukje voor uit het boek en beantwoorden vragen over het verhaal. We weten zeker dat ze het super goed gaan doen!

Afgelopen vrijdag was het Koningsspelen. We hebben veel leuke spellen gedaan op het plein en in de klas. We hebben gesmuld van een lekkere koek en een ijsje en hebben het vooral erg gezellig gehad met elkaar. Wat hebben de kinderen goed samen gewerkt en leuk samen gespeeld. Complimenten voor de hele groep! Als u benieuwd bent naar de foto's, ze staan zowel op de Parro app als op de Rietendak Facebookpagina.

Morgen is de laatste dag voor de vakantie. We hebben weer een bijzondere tijd achter de rug waarin we met elkaar enorm hard hebben gewerkt. We willen de kinderen daarom ook een hele fijne vakantie toewensen en we zien elkaar weer op maandag 17 mei.

Nieuws uit groep 5/6

Op vrijdag 23 april hadden we de Koningsspelen. Het weer was prachtig en de kinderen hebben goed meegedaan. De dag was zo voorbij.

De komende weken gaan de kinderen veel lezen om mee te doen met de Apeldoornse Kinderjury. Op dinsdag 18 mei krijgen de leerlingen een online les waarin ze te horen krijgen hoe ze het beste boek van 2021 kunnen kiezen.

Het rekenhuiswerk voor groep 6 moet op dinsdag 18 mei worden ingeleverd.

Wat zijn de doelen voor de komende periode:

Groep 5: Rekenen: ** Plus – en minsommen op de getallenlijn of in sommentaal uitrekenen (643+88), ** Keersommen met splitsen (6x17 of 6x32), ** Sommen tot 1000 uitrekenen door aanvullen, ** Een som als 15x99 handig uitrekenen, ** Deelsommen als 52:4 uitrekenen d.m.v. splitsen, ** Verhoudingstabel invullen en ** Uitrekenen hoelang iets duurt – 5 minuten.

Taal: ** De verleden tijd, ** Zinnen in zinsdelen verdelen, ** Voegwoorden, Luisteren en samenvatten, ** Een spreekbeurt houden, ** Woordenschat: Uitdrukkingen, Eten en drinken en Kunst en cultuur.

Groep 6: Rekenen: ** Minsommen op de getallenlijn of in sommentaal uitrekenen (643+88), ** Keersommen (6x32) d.m.v. splitsen, ** Een som als 4x399 en 15x99 handig uitrekenen, ** Deelsommen als 372:6 handig uitrekenen, ** Optellen en aftrekken tot 2000, ** Grote plus – en min sommen uitrekenen (5645-1267), ** Een plaatsaanduiding met een code lezen en ** Lengte uitrekenen.

** Taal: ** Een samengestelde zin, ** Gebiedende wijs, ** Het gezegde, ** Luisteren en samenvatten, ** Woordenschat: Eten en drinken, Kunst en cultuur en Informatie.

We wensen iedereen een fijne meivakantie!

learn-3258951_1280

Nieuws uit groep 7/8

Wat hebben we de afgelopen periode veel gedaan in groep 7/8.
We hebben keihard gewerkt tijdens de dagen van de entreetoets en de eindtoets.
In de week van 17 mei zult u als ouder een bericht van mij krijgen voor het bespreken van bijzonderheden wanneer het gaat om het advies van groep 8 en krijgt u als ouder van groep 7 in ieder geval een bericht om het vooradvies te bespreken van de leerlingen.

Verder hebben we een enorm gezellige koningsdag gehad samen.
Een dag vol leuke spelletjes, lekker weer buiten en vrolijke gezichten!

We zijn deze week ook verder gegaan met de lessen die horen bij het thema prinsjesdag.
We hebben vandaag de les gehad waarin we het geld uit de miljoenennota.
Welke partijen verdelen het geld over welke onderwerpen.

De tweede vrijdag na de meivakantie hebben we een middag in het teken van ons landenproject. We gaan dan onze posters presenteren en de kinderen hebben bekeken  welk typisch gerecht uit dat land zij mee gaan nemen tijdens de presentatie.

We kunnen genieten van twee weekjes vakantie en daarna zullen we alweer de laatste periode ingaan van het schooljaar. In die periode zullen we toewerken naar het filmen van de eindfilm voor groep 8 en het fietsen van het verkeersexamen van groep 7.
Daarnaast zijn we druk bezig met kijken naar mogelijkheden voor het afscheid van groep 8 en de ontwikkelingen rondom kamp zullen we nog even moeten afwachten. Zodra hier berichten over komen, laat ik dat uiteraard weten!

Groetjes en fijn uitrusten in de welverdiende vakantie!
Juf Naomi


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...