rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | november 2022

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

20220912_164247

TROTS!

RJ
Gisteren waren alle leerlingen vrij, maar.. de juffen en meesters waren niet thuis. We hadden een prachtige, leerzame en inspirerende dag in Orpheus. Alle mensen die bij Leerplein055 werken waren er bij. En... Wie zagen we toen....? Rowen? Wat deed hij daar? Stiekem hadden juf Marielle en Rowen iets geoefend voor deze studiedag. Rowen las een prachtig verhaal voor, aan meer dan 400 mensen! En wat deed hij dat fantastisch! We zijn supertrots op je Rowen! Juf Marielle zat in de organisatie van deze mooie dag. Geweldig gedaan! En wat heb je het verhaal van Rowen goed geheim gehouden. Dat maakte het extra mooi! Ook juf Petra mocht nog wat zeggen op het podium en alle teamleden van De Rietendakschool ondersteunden haar. Op De Rietendakschool doen we het altijd samen. Samen sterk!
RJ3

Even voorstellen

Hallo allemaal, Mijn naam is Emma Bemelmans, ik ben 24 jaar en ik kom uit Apeldoorn. De komende drie maanden ga ik aan de slag als Schoolmaatschappelijk Werker op de Rietendakschool naast de huidige Schoolmaatschappelijk Werker Lyke. Hier zal ik mij vooral bezig houden met talentgesprekken vanaf de kleuters t/m de groep 8. Elke vrijdag vanaf 11.00uur ben ik op school bereikbaar voor ouders/verzorgers met vragen over de opvoeding/ontwikkeling van het kind. Of wanneer er zorgen zijn over het gedrag, bijvoorbeeld wanneer ik kind lusteloos is, overactief is, gepest wordt of moeite heeft met het contact met leeftijdsgenoten. Ook kun je bij mij terecht met vragen over echtscheiding, financiën, sporten en activiteiten in de wijk. Om zo goed mogelijk mee te kunnen denken. Hopelijk tot snel!
Emma

Groep 1-2

Vorige week maandag zijn we gestart met het thema “Feest”. We hebben samen met de leerlingen een woordweb over feest gemaakt. We hebben samen veel woorden opgeschreven zoals verjaardag, geboorte, zwemdiploma, taart, dansen en muziek.

Dinsdag hebben we een bezoek gebracht aan de bakker en hebben we een lekkere krentenbol gekregen.

Ook hebben we een “vragenmuur” gemaakt waar verschillende vragen op staan die de leerlingen zelf hebben bedacht. Bijvoorbeeld “Hoe bak je een cake?” of “Waarom vieren we een verjaardag”. Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op de vragen. Dat kan op verschillende manieren, onder andere door een boek voor te lezen of een filmpje te bekijken.

De komende 2 weken staat de letter “F” van feest centraal en kunnen de leerlingen die dat leuk vinden woorden naschrijven in de lees/schrijfhoek die te maken hebben met feest.

In het huisje kunnen de leerlingen een feestje naspelen en staat er een doos met versierspullen die de leerlingen gebruiken om het huisje te versieren. Zo worden er slingers opgehangen en cadeautjes ingepakt. Bij een feestje horen ook lekkere dingen. Daarom willen we graag een bakkerij inrichten waar de leerlingen zelf koekjes, broodjes en taarten (klei/zand) kunnen gaan maken. Heeft u thuis nog bakvormen, deegrollers of andere bakspullen liggen die u niet meer gebruikt, dan zouden wij die graag willen hebben voor onze bakkerij.

Verder zijn we vorige week begonnen met de “Vertelkanjer”. Elke week krijgt één leerling een prentenboek mee naar huis om voor te lezen. De volgende dag mag de leerling vertellen over het prentenboek en krijgt de leerling een “Vertelkanjer diploma”.

Groetjes,

Juf Eveline, Juf Dilek, Juf Loeke en Juf Jolanda.

Groep 3

thumbnail_Groep-3-Doelkaart-Kern-4-versie-1_page-0001
Groep 3 heeft de afgelopen tijd weer veel nieuwe letters geleerd. Dat betekend dat we klaar zijn met kern 3 en dat we gaan beginnen met kern 4.

In kern 4 leren wij ook weer nieuwe letters. De letters die wij gaan leren zijn de w van wip, de o van zon, de a van zak, de u van bus en de j van jas.

Met rekenen hebben wij ook net een blok afgerond en zijn wij begonnen met blok 3. In dit blok leren wij de getallenlijn tot en met 30. We leren ook al erbij en eraf sommen maken. We gaan natuurlijk ook nog verder met splitsen. Namelijk de splitsing van de 8 en de 9.

In de klas hebben wij vandaag burenbingo gespeeld. Dit was erg leuk maar ook best wel heel moeilijk. We gaan dit dus nog veel vaker spelen in de klas.

We zijn in de klas ook begonnen met het volgen van het sinterklaasjournaal. U kunt dit ook thuis kijken. Het sinterklaasjournaal is iedere avond om 18.00 uur op Zapp.

Op vrijdag gaan wij naar de bibliotheekbus. Heeft u kind ook een eigen pasje, dan mag het dit pasje op vrijdag mee naar school nemen en ook voor thuis boeken uitzoeken.

Groep 5

kanjertraining1
Schooldag Extra

Deze week heeft u zoon of dochter een brief meegekregen over de Schooldag Extra, we hebben al een aantal aanmeldingen binnen, wat leuk dat er al leerlingen zijn die mee willen doen. Denkt u er aan dat de aanmeldingen deze week binnen moeten zijn.

ASK

Woensdag 30 november gaan we naar de ASK-voorstelling Robin Hood in Orpheus. Wat fijn dat het vervoer zo snel rond was. We hebben er al veel zin in.

Kanjertraining

Tijdens de afgelopen kanjerlessen zijn we bezig geweest met winst, verlies en samenspelen. Door middel van spelletjes leren we hoe je omgaat met winst en verlies en hoe je leuk en goed samen kan spelen.

Sinterklaas

Voor de vakantie zijn de lootjes getrokken. Op donderdag 24 november kunnen de surprises meegenomen worden naar school. Graag in een tas of zak, zodat ze nog 'geheim' blijven.

groep 6

sailing-ship-g3e7b67d9b_1280
We zitten volop in de nieuwe hoofdstukken van taal, spelling, atlantis en rekenen. Bij taal hebben wij het over het thema: Zeebenen en daarbij hebben wij het thema van Atlantis op aangepast: Tot op de bodem. Wij hebben onder andere bij taal gekeken naar het lied: De Zuiderzee ballade, deze heeft u al kunnen horen op het audio fragment die ik via de parro app heb verstuurd. Bij rekenen oefenen we wederom met de tafels en deelsommen, hierbij komen grote getallen aan bod en moeten we deze getallen dus splitsen. Best nog een beetje lastig voor sommige kinderen. Bijvoorbeeld: 258:6=? 258 splits ik in 240 en 18, want deze twee getallen passen goed in de tafel van 6. 240 delen door 6=40 en 18 delen door 6=3 dus het antwoord van de som is 40+3=43. U ziet dat de basiskennis van de tafelsommen hiervoor zeker aanwezig moet zijn. Wellicht fijn dat u thuis ook nog geregeld even oefent met u kind met de tafels.

Daarnaast hebben wij al de lootjes getrokken. De surprises en het gedicht moeten op donderdag 24 november op school zijn. En natuurlijk komt Sinterklaas ook nog even langs in groep 6.

Woensdagochtend 30 november zijn wij welkom in Orpheus voor de ASK. Dankzij de klassenouders is het vervoer al geregeld, top! De kinderen zijn gewoon om 8.20uur op school.

Het ontbijt wordt goed gegeten! Wij zijn de vrijwilligers van het thee huis ontzettend dankbaar hiervoor!

Tijdens de lessen kanjertraining zijn we volop bezig met vertrouwensoefeningen, de petten en het pettenkwadrant. Het pettenkwadrant kunt u woensdag 16 november een keer bijwonen, U bent van harte welkom van 13.30-13.50. Wees welkom!

Het leesdoel hebben wij afgesloten met een mooi cijfer namelijk een 8, 5. De kinderen hebben hard gewerkt aan technisch lezen, lesmotivatie en leesplezier! Hopelijk blijft dit zo en blijft u ook het lezen thuis stimuleren!
clouds-ge2f895897_1280

Nieuws uit groep 7/8

Rekenen
We zijn in dit blok met groep 8 fanatiek bezig met het herhalen van procenten in kortingen en met groep 7 zijn we druk bezig met het aanleren van de breuken. Met name plus en minsommen met gelijke en ongelijke breuken. Soms nog lastig, maar het gaat steeds beter.
We hebben in het huiswerk hier ook gericht op bijgestuurd en hebben in het huiswerk gelet op contextsommen.

Taal
Met taal hebben we volgende week de toets van het blok over strips en China.
In het blok hierna hebben we gekozen voor een thema dat past bij ons thema van natuur en bij ons thema van Atlantis. Zo herkennen we sneller woorden en kunnen we makkelijker leren.

Atlantis
We hebben vandaag de toets van blok 1 van Atlantis gehad.
We gaan deze invoeren en we zullen de score nog aan de leerlingen bekend maken.
We starten volgende week met een nieuw thema.

Natuurzaken
We zijn met groep 8 begonnen in het thema over de zintuigen en zijn met groep 7 begonnen in het thema over hemel en aarde.

Citotrainer
We behandelen elke week een nieuw boekje van de citotrainer.
Daarbij oefenen we de opgaves vanuit junior einstein waarin goed gekeken wordt naar verschillende onderdelen en vakken voor de echte cito. Dit zetten we weg op de weektaak als het niet afkomt in het uurtje tijdens de les.

Mediamasters
Tijdens de Week van de Mediawijsheid doen de leerlingen van groep 7 en 8 mee aan MediaMasters. Met deze serious game maken de kinderen spelenderwijs kennis met de kansen en gevaren van media. In de klas en thuis gaan zij aan de slag met verschillende opdrachten over onderwerpen, zoals: WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws. De klas die de meeste bits (punten) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint mooie prijzen. Wil je meer weten? Kijk dan op www.mediamasters.nl.

Schoolontbijt en op tijd komen.
We merken dat doordat de bel om 8.20 gaat, iedereen mooi op tijd in de klas is.
Daarnaast hebben we gemerkt dat het fijn is dat we niet met een lege maag hoeven te starten.

Kanjertraining
We zijn met de kanjertraining begonnen met pettenkwadrant.
Hierbij zijn elke week 2 leerlingen aan de beurt om kwaliteiten en tips te krijgen van de rest van de groep leerlingen. Vorig jaar hebben we dit ook al eens gedaan, alleen kwamen niet alle leerlingen door tijdsnood aan bod. Dit jaar willen we graag dat iedere leerling aan de beurt komt.

Belangrijke data die we met de kinderen besproken hebben in hun agenda:
- In de week van 21 november zijn er facultatieve oudergesprekken (hierover volgt meer informatie)
- vrijdag 25 november : Sinterklaas , 12 uur vrij (surprise donderdag 24 november op school)
- maandag 28 november : leerlingen vrij in verband met studiedag
- woensdag 30 november : ASK theater Robin Hood
- dinsdag 6 december: start lootjesboomverkoop
- donderdag 22 december: kerstdiner
- vrijdag 23 december : 12 uur vrij

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag.
Met vriendelijke groet,
Juf Linda en Juf Naomi
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...