rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | november 2020

Agenda

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

28 jun

Rapport mee

1 jul

Faculatieve oudergesprekken

3 jul
t/m
5 jul

Kamp groep 8

Schoolplein

Zoals we in de vorige nieuwsbrief aangaven duurt het wat langer voordat er gestart kan worden met de aanleg van het nieuwe schoolplein. Er moeten wat dingen onderzocht worden vanwege de monumentale bomen. De normen zijn toch strenger dan verwacht. We houden u op de hoogte van de voortgang.

Meer lezen

Ventileren

Vanwege de coronarichtlijnen wordt er op school extra geventileerd. Dit betekent dat de ramen en deuren vaak open staan. In de zomer was dit geen probleem aangezien de temperatuur aangenaam was. Nu wordt het steeds kouder en is het in de school dus ook kouder. Zou u uw kind extra warm aan willen kleden zodat hij/zij het niet koud krijgt?

Meer lezen

Evenementen Commissie

Beste ouders, Helaas kunnen veel activiteiten zoals u van ons gewend was niet doorgaan i.v.m. corona. De activiteiten die wel door kunnen gaan, gaan wij extra van genieten.  Tot en met januari weten wij gewoon niet wat wel en niet door kan gaan. U wordt daarvan op de hoogte gehouden. De EC is druk bezig om voor de kinderen leuke attenties te maken, zodat de kinderen toch een feestgevoel hebben. Dit kan gerealiseerd worden, maar daar is wel geld voor nodig. De ouderbijdrage helpt daar aan mee. OPROEPJE: Wie van u vindt het leuk om zitting te nemen in de EC? U zich opgeven bij juf Annemarie, juf Monique of juf Yvet. Zonder uw hulp kunnen wij geen activiteiten organiseren!

Meer lezen

Luizen

Zoals u weet kunnen wij op het moment geen luizencontrole doen, vanwege de richtlijnen. We willen u vragen uw kind regelmatig na te kijken op luizen. Mocht uw kind luizen hebben? Dan horen wij dit graag. Wij kunnen de andere ouders dan vragen hun kind extra te controleren.

Meer lezen

Groep 2

Beste ouders, Het is volop herfst, buiten maar ook binnen. Alle blaadjes waaien naar binnen of worden in boeketten door de kinderen naar binnen gebracht. Mooie tijd. Vorige week zijn we het thema herfst gestart met een wandeling door het park samen met groep 1 en de peuters en we hebben gekeken wat er in het park te vinden was. In de klas lezen we prentenboeken voor over de herfst, over de eekhoorn, de egel, de winterslaap etc. We zingen veel herfstliedjes. Vraag de kinderen er maar eens naar, want waarschijnlijk kennen ze er al een paar. Schooltv Koekeloere en Huisje boompje beestje hebben leuke educatieve filmpjes over de herfst. Leuk om thuis ook nog eens met je kind te bekijken. Zoek bijv. op youtube naar: www.schooltv.nl De kinderen doen rekenactiviteiten met herfstvruchten in de kring en in de rekenhoek. We zoeken woorden met een p en lange en korte …

Meer lezen

groep 3 en 4

Deze week hebben de kinderen weer hard gewerkt. Naast alle vakken hebben de kinderen veel samen gespeeld en gedeeld. Zo hebben ze afgelopen dinsdagmiddag gezellig samen geknutseld: wat een mooie resultaten. Volgende week dinsdag gaan wij dit ook samen doen. De grote verrassing van deze week.... De Sint had een spraakbericht gestuurd naar de juffen. Hij vertelde dat hij nog geen wensenlijstje van de juffen had gekregen. Hij was erg bezorgd. Hij heeft wat Pieten vooruit gestuurd om cadeautjes neer te leggen en de kinderen mochten zelf hun cadeau kiezen. De meesters en juffenkamer was prachtig ingericht, het leek wel een schatkamer. De kinderen keken hun ogen uit. Wat een mooie cadeaus. De juffen hebben gauw de verlanglijstjes aan Sint gestuurd. Nu hopen dat de kinderen hun cadeau krijgen op woensdag 25 november!

Meer lezen

Nieuws uit groep 5/6

Vorige week vrijdag hebben wij lootjes getrokken voor de surpriseochtend. Wat zijn de kinderen enthousiast! Wij hopen dan ook op hele mooie surprises. Denkt u eraan dat de surprise op maandag 23 november op school moet zijn. Deze week zijn wij begonnen met een "bordsessie" in de klas. Dit doen de meesters en juffen ook op school naar aanleiding van de werkwijze van stichting leerkracht. Met elkaar hebben wij een doel bedacht waar wij met de klas de komende periode aan gaan werken. Het doel voor onze groep is "wij spelen leuk buiten en lossen zelf problemen op". Wij beginnen nu voortaan de ochtend met "inchecken" (hoe voel ik mij vandaag door middel van smileys). Kinderen die hier iets over willen vertellen mogen dit delen met de klas. Aan het eind van de dag gaan we ook weer "uitchecken". Wij willen zo ook een beter beeld krijgen hoe het kind zich voelt …

Meer lezen

Na de vakantie in groep 7/8

De afgelopen week hebben we alles weer opgepakt na een fijn weekje vakantie. De komende periode wordt het wat lastig om leerlingen langer huiswerkbegeleiding aan te bieden door de nieuwe omstandigheden omtrent Corona. De leerlingen kunnen voor vragen en moeilijkheden op de donderdagen en maandag tot uiterlijk 15:00 uur vragen stellen. De rest van het huiswerk moet verder thuis gemaakt worden. Mailen mag uiteraard altijd! We zijn erg goed onderweg met de boekbesprekingen en spreekbeurten en er worden mooie cijfers behaald! We leren hierin veel nieuwe dingen over elkaar en elkaars interesses! Erg leuk om te zien. We hebben een hele mooie Kanjerles gehad waarin we met Pettenkwadrant bezig zijn geweest. Elke les van pettenkwadrant zullen we in een map vastleggen zodat we samen werken aan een nog fijnere (werk)sfeer in de groep. De eerste leerling is hier vandaag mee gestart en er komen mooie tips en tops naar voren. …

Meer lezen
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...