rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | juni 2022

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

watercolor-gd4288a094_1280

De kleutergroep

Het einde van het schooljaar nadert. Door het mooie weer komen we al helemaal in de vakantiestemming. We zijn aan het opruimen, schoonmaken en heerlijk veel aan het buitenspelen.
De waterpomp en het zand/modder zijn favoriet, maar ook het buitenspelmateriaal is erg in trek.
De kinderen bouwen de meest bijzondere constructies met de planken en de steunen en proberen van alles uit om ermee te kunnen klimmen, wippen, glijden etc. Zo leuk om te zien en ze leren er ook veel van. Ze tekenen het plein vol met stoepkrijt en verven met water en kwasten over de stoepkrijt.
Het schoonmaken van kasten en speelgoed vinden ze ook helemaal geweldig. We kwamen dinsdag emmers en doeken te kort. Ze wilden allemaal helpen.
De kinderen die naar groep 3 gaan na de vakantie gaan deze donderdag en volgende week donderdag naar groep 3 om kennis te maken en om alvast een beetje te wennen aan de overgang naar het hoofdgebouw. De andere kinderen wisselen volgende week van groep en maken dan kennis met de nieuwe leerkracht.

Dit was mijn laatste nieuwsbrief!
Dinsdag 5-7 is mijn laatste werkdag en neem ik afscheid van alles en iedereen.

Ik wens jullie allen het allerbeste toe , een fijne vakantie en hopelijk tot ziens!
Hartelijke groet van Anneke.

Vakantielezen

Afgelopen donderdag is er een medewerkster van de Coda in groep 3 geweest.

Dit is een project van de bibliotheek.

Vakantielezen is het leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen( en ouders) ontdekken dat je door lezen kunt reizen naar andere landen.

Met vakantielezen kunnen jullie tot en met 4 september thuis aan de slag. Dus ga mee op reis!

Hoe werkt het vakantielezen?

Tijdens de vakantie gaan jullie op schattenjacht. Heb je alle spellen gedaan en de 6 schatten gevonden? Dan maak je kans op een prijs.

Je kunt je opgeven bij de bibliotheek, of je kunt naar de site vakantielezen.nl gaan. Het is een digitaal zomerprogramma

De kinderen hebben in de klas voorgelezen en ze hebben een leesbingo gespeeld.

Sundoz heeft een prijsje gewonnen.

Super leuk allemaal. Blijf lezen ook in de grote vakantie.

Alvast een fijne zomervakantie toegewenst.

Juf Elif, juf Annemarie en meester Wasim .
Flyer Vakantielezen

Groep 4

Nog 1 week en dan is het zomervakantie. Het voelt alsof ik gisteren begonnen ben op De Rietendakschool. Het jaar is voorbij gevlogen. De kinderen hebben hard gewerkt dit schooljaar en laten een mooie groei zien. Ik ben ontzettend trots op ze!

Gisteren is een medewerkster van Coda gekomen om te vertellen over het vakantielezen. Wat fijn dat er zoveel ouders waren om mee te kijken en te luisteren. Nu kunt u met uw kind op reis in allemaal leuke boeken. Het is ook goed om in de zomervakantie te blijven lezen.

Morgen gaan de kinderen in de middag nog optreden voor elkaar en gaan we aan het eind van de middag met kunstenaar Stephan het kunstwerk verbinden met alle groepen.

Volgende week draaien we nog zoveel mogelijk het normale lesprogramma, maar zullen we ook gaan opruimen en gaan er spullen mee naar huis.

Ondertussen genieten we ook wel van het mooie weer.

Ik wens u alvast een fijne zomervakantie en tot volgend schooljaar!

Groetjes,

Juf Kelly

clef-g8a668df9c_1280

Nieuws uit groep 5

Nog 1 week school en dan is het alweer zomervakantie. Wat is dit jaar snel gegaan en wat hebben we veel gedaan en geleerd. Dit jaar zijn we weer overgaan op werken op papier, daardoor begonnen we met allemaal nieuwe lesmethodes. Hier waren de leerlingen snel aan gewend en de Snappet was snel vergeten. Het werken op papier heeft gezorgd voor veel mooie resultaten en een prachtige groei van alle leerlingen. Voor de kerstvakantie mochten we helaas nog niet veel activiteiten buiten school doen, maar dit hebben we later in het jaar ingehaald. Te denken valt aan het bezoek aan Technodiscovery waar bruggen zijn gebouwd, de voorstelling van de Waanzinnige boomhut in Orpheus en het schoolvoetbal waar we zelfs een beker wonnen.

Daarnaast liep meester Ahmed dit jaar weer 2 dagen in de week stage bij ons, hij is vorig jaar na de meivakantie begonnen bij ons in groep 4 en meegegaan naar groep 5. Hij had dit schooljaar na de meivakantie al genoeg uren gemaakt, maar hij vond het zo leuk bij ons dat hij het jaar afmaakt. Voor zijn stage heeft hij ook een goede beoordeling gekregen en omdat hij ook al zijn theoretische examens heeft gehaald is Ahmed geslaagd voor zijn opleiding. Hij gaat na de zomervakantie verder met de opleiding sport en beweging. Hierbij wensen wij hem natuurlijk veel succes.

Voor ons op school resten nu nog 6 dagen. Morgenmiddag mogen de leerlingen hun talenten aan elkaar laten zien in de klas. Volgende week zullen we nog zo veel mogelijk het normale programma aanhouden, maar gaan we ook langzaam opruimen in de klas en kan het zijn dat uw zoon of dochter al spullen mee naar huis krijgt, zodat dit niet allemaal tegelijk meekomt. We maken er samen nog een mooie week van.

Alvast een fijne zomervakantie gewenst voor iedereen van groep 5.

R

De laatste loodjes...

Gisteren werden wij gemaild door CODA/kinderjury. De kinderen hebben ontzettend veel gelezen en het boek dat heeft gewonnen was: Bob popcorn in Amerika. Semmy is uitgekozen om als vertegenwoordiger van onze groep bij de prijsuitreiking te mogen zijn tijdens de aankomende Kinderboekenweek. Ontzettend leuk!

Morgenmiddag houden we een talentmiddag en komt de kunstenaar ons helpen met het ophangen van onze vlechtwerken.

Ondertussen zijn rapportgesprekken nog in volle gang. Mooie vooruitgangen zijn te zien. Wij leggen alle afspraken/werkwijzen vast en de kinderen worden goed overgedragen aan de volgende leerkrachten: juf Naomi en juf Linda.

Juf Anneke neemt afscheid op dinsdag 5 juli.

Volgende week donderdagochtend gaan de kinderen al een kijkje nemen in groep 7/8 tijdens het wisselmoment. De kinderen hebben er volgens ons zin in, maar uiteraard eerst genieten van de vakantie.

Vrijdag 8 juli 12.00 is het dan echt vakantie! Op naar de laatste week....

happiness-gc49169cc6_1280

De laatste weken in groep 7/8

De ene laatste week is alweer bijna voorbij.
We  hebben deze week een open boek toets gehad van geschiedenis.
Daarbij mochten de leerlingen het werkboek gebruiken naast de toets.
Dit hebben we geoefend voor bijvoorbeeld een open boek toets op het VO of een onverwacht SO.

Vrijdagochtend maken we alvast kennis met twee van onze nieuwe klasgenoten voor volgend jaar.
Dit zijn twee jongens die volgend jaar in groep 7 en 8 zullen starten.
Vrijdagmiddag hebben we de talentenmiddag en zullen we ook onze vlechten met de kunstenaar aan elkaar knopen met alle groepen bij elkaar.

Volgende week gaan we de laatste schoolweek alweer in voor de zomervakantie.
We nemen op dinsdag afscheid van Juf Anneke. Zij gaat met pensioen.

Ons afscheid van groep 8 staat ook alweer voor de deur.
De kinderen zullen tegen 12.00-12.15 naar buiten gaan en onder de boog van kinderen doorlopen.
Daar mogen ook de ouders bij zijn om te filmen etc. De uitnodiging is inmiddels meegegeven en verstuurd. Denkt u nog even aan een stickje voor de eindfilm?

Op donderdag hebben we een  doordraaiochtend. We zullen dan kennismaken met de nieuwe groep.
We kijken er erg naar uit om de hele nieuwe groep te leren kennen.

Vrijdag 8 juli hebben de leerlingen dan echt tijd om bij te komen, want vanaf 12 uur is het dan zomervakantie.

Omdat dit de laatste nieuwsbrief is willen we iedereen alvast een fijne vakantie wensen voor volgende week en iedereen heel erg bedanken voor alle hulp van ouders, familie, vrienden etc. dit afgelopen jaar.

Groetjes,
Juf Linda en Juf Naomi

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...