rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | februari 2022

Agenda

20 jun

Studiedag

21 jun

Sterrenshow

28 jun

Rapport mee

1 jul

Faculatieve oudergesprekken

3 jul
t/m
5 jul

Kamp groep 8

siskin-g2a30af70e_1280

De kleutergroep

Het lijkt erop dat we ons niet meer hoeven af te vragen Of we corona krijgen, maar eerder wanneer...
Het merendeel van de kinderen uit groep 1 en 2 is in de afgelopen twee weken ziek geweest of nog steeds ziek en in quarantaine. We missen alle zieke kinderen, maar natuurlijk ook de juffen heel erg en hopen dat iedereen snel weer beter is.

We werken nog steeds over het seizoen 'de winter' en hopen we stiekem toch nog op een beetje echte winter met sneeuw en ijs, want daar genieten de kinderen altijd heel erg van.
We oefenen in de klas met de cijfersymbolen t/m 12 en de bijbehorende hoeveelheden. We bouwen huisjes naar eigen idee waarbij ze ervoor moeten zorgen dat kikker in het huisje past en ook droog kan blijven als het sneeuwt. Ze moeten hierbij passen en meten. Nabouwen van een bouwtekening lukt ook al heel goed. Het verhaal uit het boek 'Kikker in de kou' hebben ze nagespeeld in de huishoek en bij de verteltafel met de vingerpoppetjes.
In de gymzaal hebben de kinderen heerlijk gesport met juf Rita en tijdens de spellessen met de andere juffen hebben we nieuwe zang/dans en tik en wedstrijdspelletjes geleerd. We spelen dan over het verhaal van kikker en zijn vriendjes en hebben veel plezier.

De muziekleerkracht is weer op school om, m.b.v de methode 123Zing, met de kinderen nieuwe liedjes te leren en ervaringen op te doen met ritmes, hard en zacht, langzaam en snel etc. Ze leren ook veel over muziekinstrumenten en gebruiken ze bij de les.

De komende week komen er weer twee nieuwe vriendjes bij in de klas. Ze heten Denis en Aimee.
Alvast van harte welkom bij de kleuters.
melody-g2ec3095ee_1280

Een berichtje van groep 3.

Groep 3 is druk bezig geweest met de cito toetsen. We moeten nog 1 citotoets maken en dat is de toets spelling.

Maar eerst ronden we kern 6 af, dan hebben de kinderen alle letters geleerd en dan maken we er een feestje van.

Er komt namelijk een letterfeest in groep 3. Dat wordt een mooie verrassing . Maar eerst nog even goed oefenen en hard aan het werk .

Elke dinsdag ochtend komt de muziek juf weer in de klas. We maken muziek met muziekinstrumenten en drummen bijv. met onze handen. Klappen allerlei ritmes en zingen liedjes.

Heerlijk om te doen en ook erg leerzaam.

Ik wil ook nog graag wat kwijt over de gymles.

De kinderen vinden het heerlijk om te gymmen . Maar er zijn nog altijd kinderen die geen gymschoenen aan hebben. Ze gymmen dan op blote voeten!

Dit is gevaarlijk en onhygiënisch. Ik wil u verzoeken om uw kind passende gymkleding en gymschoenen mee te geven . Zodat ze heerlijk en veilig kunnen bewegen.

Groep 3 feliciteert Artemisia en haar familie hartelijk met de geboorte van haar broertje Emanuel.

We zijn blij dat we we heerlijk naar school kunnen

Groetjes groep 3,
juf Elif en juf Annemarie.

Nieuws uit groep 5

De citotoetsen zitten er weer op. De leerlingen hebben hard gewerkt en goed hun best gedaan. We zien ook een mooie groei bij de leerlingen. De resultaten zullen tijdens de volgende rapportgesprekken met u worden besproken.

Tijdens de handvaardigheidslessen gaan we bezig met werk geïnspireerd door bekende kunstenaars, waar we eerder dit jaar al een schilderij na aanleiding van de waterlellies van Monet hebben gemaakt, stond ditmaal de Sterrennacht van Van Gogh centraal. Met wasco en ecoline zijn prachtige kunstwerken gemaakt.

Gisteren heeft Danté nog getrakteerd op eigen gemaakte appeltaart. Dit na aanleiding van een afspraak met de meester. Danté hij smaakte heerlijk.
Zoals u in de mail van Petra heeft kunnen lezen zijn de leerlingen van groep 5 morgen vrij. Ze krijgen geen huiswerk mee, maar thuis kan altijd extra geoefend worden met de tafels, klokkijken en elke dag minimaal 15 minuten lezen zorgt ook voor groei.

Juf Jelse neemt afscheid

Hallo allemaal,

Vandaag was mijn laatste dag als juf van groep 6. Ik heb met veel plezier een halfjaar lang ingevallen voor juf Yvet. In het begin was het zowel voor mij, als voor de leerlingen nog even wennen, maar we hebben elkaar goed geholpen. Ik heb veel mogen en kunnen leren in het halfjaar dat ik voor de klas stond, niet alleen in de klas, maar ook van het team en door het ontwikkelingsproces van de school mee te maken. Ook heb ik kunnen zien hoe de kinderen zijn gegroeid en grote stappen hebben gezet, dat was leuk en mooi om te zien! Het is best gek dat het nu ineens ‘klaar’ is, maar wie weet ben ik nog wel eens een keer als invaller op de Rietendakschool terug voor een dagje. Ik wil de kinderen bedanken voor de leuke tijd en wens alle leerlingen nog veel plezier en succes!

Groetjes Juf Jelse

Nieuws uit groep 7/8

Alle cito deze week afgerond!
De kinderen hebben enorm hard gewerkt en we zullen de resultaten snel nakijken en invoeren en alle administratie die hiervoor nodig is uitvoeren. De adviesgesprekken voor groep 8 zullen vanaf morgen worden opengezet voor intekenen in Parro. Deze gesprekken van groep 8 zijn verplicht.

Open dag van de praktijkschool
Op woensdag 16 februari van 13.00-15.00 heeft de praktijkschool een open dag.
Mocht er belangstelling voor zijn, wilt u uw zoon/dochter dan op tijd bij mij afmelden?

Huiswerk begint weer vanaf volgende week woensdag.
Op woensdag krijgen ze het mee, en de dinsdag erop wordt het ingeleverd.
De donderdag blijft nog steeds voor het huiswerkhalfuurtje staan.

Met rekenen zijn we bezig met het oefenen voor de toets van de methode.
Dinsdag doen we de schaduwtoets en daarin kunnen we precies bekijken wat er nog lastig is en daar extra op oefenen en welke dingen al erg goed gaan!
Voor spelling en taal hebben we een teambijeenkomst gehad. Daarin zijn handige afspraken gekomen voor het geven van een optimale spellingsles.
Met taal hebben we nu een boekje waarin we oefenen met woordsoorten en zinsdelen oefenen. Bij Atlantis (begrijpend lezen) zijn we aan het einde van het eerste boek. De eerste toets zullen we volgende week afnemen en daarna starten we in een nieuw boek.

Schoolkamp: de mail voor het schoolkamp van groep 8 volgt voor dit weekend nog.

- Maandag 7 februari toets TOPO aardrijkskunde
- Vrijdag 11 februari – toets aardrijkskunde gewoon
- Vrijdag 25 februari – rapport mee
- Maandag 28 februari tot en met 6 maart – voorjaarsvakantie

Deze vrijdag zijn de volgende boekbesprekingen/ spreekbeurten: Maxime, Thomas, Puck, Rosalina, Daphne. De vrijdag erop zijn Yfke en Puck en de rest van de planning kan dan verder worden gevolgd.

Mochten er tussendoor vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik dat graag.
Door mijn afwezigheid laat de klassenvideo nog even op zich wachten tot er wat meer beeldmateriaal is verzameld.

Met vriendelijke groet,
Juf Naomi
woods-gb06714454_1280
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...