rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | januari 2021

Agenda

29 mei

Pinksteren

30 mei
t/m
9 jun

Toetsweek

14 jun
t/m
16 jun

Kamp groep 8

19 jun

Studiedag

21 jun

Intekenen rapportgesprekken

Rapporten

Binnenkort staan de rapportgesprekken gepland. Na de persconferentie van 2 februari weten we meer over de richtlijnen die vanaf 9 februari gaan gelden. Wij informeren u na 2 februari over de wijze waarop wij de rapporten gaan uitdelen. Als de kinderen op school zijn kunnen wij de rapporten gewoon mee geven. Als de school nog dicht is dan zullen we een andere manier vinden om te zorgen dat alle kinderen hun rapport krijgen. Zoals u zult begrijpen nemen wij nu geen cito-toetsen af. Deze resultaten nemen wij dus ook niet mee in het rapport. Wel hebben de leerkrachten een goed beeld van de kinderen gevormd in de eerste maanden van het schooljaar en tijdens het online werken. U zult dus een gewoon rapport van ons krijgen, maar dan zonder de CITO-resultaten. Op 3 februari ontvangt u van de leerkracht een verzoek om u in te schrijven voor het rapportgesprek. We …

Meer lezen

Kanjertraining thuiswerk pakketten

In alle MOO/Classroom staan hele leuke thuis werk pakketten van kanjertraining. Naast de hoofdvakken: rekenen, taal en spelling en lezen is het voor de kinderen net zo belangrijk om de kanjervaardigheden te blijven trainen. De opdrachten zijn erg wisselend (o.a. tekenen, foto maken, spelletje spelen) en zodoende wordt  dit voor de kinderen extra aantrekkelijk. De leerkrachten vinden het leuk om zo nu en dan ook eens wat terug te krijgen van de kanjerlessen. Denk aan een fotootje, een tekening of misschien wel een verhaaltje. Wij hopen op vele leuke reacties!

Meer lezen

Sportmiddagen

In het kader van het project ‘De gezonde wijk’ organiseert Accres op iedere laatste woensdag van de maand (27 jan, 24 feb, 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni) bij de speeltuin op de Talmastraat van 15.00 – 17.00 uur een leuke sport, circus, waterspeel of outdoor activiteit. Deze zijn gratis toegankelijk en bedoeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Het team Gezonde Buurten is van plan meer sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden te organiseren in de toekomst, specifiek voor de Staatsliedenbuurt. In verband met de geplande werkzaamheden in de speeltuin is de kans wel groot dat de activiteiten op 24 februari en 31 maart moeten uitwijken naar een andere locatie in de buurt. De locatie staat vermeld op de website van Accres: https://sportstimulering.accres.nl/jantje-beton.

Meer lezen

Groep 1 is op dreef

Afgelopen weken hebben we gewerkt over bouwen. Wat hebben we mooie werkjes binnen zien komen en wat zien we dat jullie hard werken. Ook zijn we erg trots op de ouders. Jullie helpen de kinderen goed en maken mooie werkjes. Vergeet ook vooral niet te spelen met uw kind en geniet van de mooie momenten. Het beeldbellen is al veel minder spannend en de kinderen praten nu ook onderling met elkaar tijdens het beeldbellen. Dat vinden we heel leuk om te zien. Ze zijn ook blij om elkaar online te zien en begroeten elkaar vrolijk. Het beeldbellen lijkt zo van deze tijd te worden dat kinderen op school het al in hun spel meenemen. Deze week hebben we ook alle ouders gesproken en dat zijn fijne gesprekken. Het is een lastige tijd zo thuiswerken, maar samen kunnen we het.

Meer lezen

Groep 2

Hallo allemaal, Hopelijk gaat het goed met iedereen. Alle leerkrachten zijn om de beurt op school om kinderen op te vangen waarvan ouders een cruciaal beroep hebben. Deze kinderen hebben al heerlijk gespeeld op het vernieuwde schoolplein met mooie klimtoestellen. Misschien is het leuk om eens met je kind te gaan kijken en spelen. Na schooltijd is het plein vrij voor kinderen t/m 13 jaar om er te gaan spelen. Voor de allerkleinsten is het soms wel een beetje hoog, maar dat kunnen jullie dan gelijk zelf even bekijken. Fijn dat het nieuwe belrooster niet veel problemen heeft opgeleverd voor jullie. Op maandag zien de kinderen nu juf Dilek voor de woordenschat, op dinsdag juf Anneke voor het oefenen met rekenen en op donderdag juf Shirley voor taaloefeningen. Als de kinderen niet online kunnen komen om wat voor reden dan ook, dan vinden we het fijn als jullie even een …

Meer lezen

Groep 3 online

Blijven we nog dicht of gaan we open? Voor een ieder van ons is dat de vraag die ons bezighoudt denk ik met het oog op volgende week. Aankomende dinsdag zal het in de persconferentie bekend gemaakt worden... Al 4 weken zijn wij samen met u druk bezig het onderwijs te verzorgen voor uw kind. Bij niet iedereen zal dat even gemakkelijk gaan. Iedereen doet ontzettend zijn best. Wij zijn trots op u! Het beeldbellen hebben wij uitgebreid naar 3 keer online met de juffen. Op maandag en woensdag komen de kinderen in de classroom bij juf Annemarie en op donderdag komen ze in de classroom bij juf Monique. Het is zo fijn om de kinderen te zien en dat de kinderen elkaar zien. Elkaar zien, met elkaar kletsen, de les samen doen, dit is zo belangrijk voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Zo nu en dan krijgt u dan ook …

Meer lezen

Juf Nathalie in groep 4

Hallo allemaal! Mijn naam is Nathalie Hoogstraten, ik ben 32 jaar en werk sinds dit schooljaar voor Leerplein055. Sinds begin deze maand ondersteun ik juf Yvet bij haar werkzaamheden voor groep 4 vanwege haar reïntegratie, wat erg leuk is! Naast mijn werk in het onderwijs werk ik ook als schmink- en ballonartiest op allerlei feestjes en evenementen, hopelijk gaan deze gauw weer door. Ik heb 10 jaar geleden een opleiding gedaan tot coupeuse en kleding maken is nog steeds mijn grote hobby. Daarnaast ga ik graag naar concerten, festivals en theatervoorstellingen.

Meer lezen

Begrijpend lezen in groep 4

Er staat deze week ook begrijpend lezen op de planning. Op school hebben we hier al veel mee geoefend. Het is soms nog best lastig maar wat zijn de kinderen hier vorige week al goed mee aan de slag geweest! Ze hebben voorspeld waar de tekst over gaat,  vragen gesteld, vragen beantwoord en stukjes tekst terug gelezen om het goede antwoord te zoeken. Op donderdagochtend krijgen de kinderen eerst uitleg over deze lessen. We gaan de moeilijke woorden bespreken, we voorspellen waar de tekst over zal gaan en gaan samen oefenen met de opdrachten in Snappet. Dit samen oefenen is erg belangrijk om zo de stapjes helder te hebben. Soms is een opdracht nog wat lastig. Dat geeft niks! Stel de vragen gerust in de chat van Snappet, dan kunnen wij helpen.

Meer lezen

Nieuws uit groep 5/6

We zijn nu ruim 4 weken bezig met thuiswerken. Wat zijn wij trots op hoe goed jullie allemaal aan het werk zijn. Jullie werken hard en zijn keurig online in de instructielessen.  Ook wanneer jullie er niet uitkomen weten jullie ons via de chat te bereiken. In google Classroom hebben wij ook werkbladen en leuke bewegingsopdrachten voor jullie gezet. Wij zouden het dan ook leuk vinden om hier foto´s/ korte filmpjes van te ontvangen. Dit kunnen wij dan delen op social media mits u daar toestemming voor geeft. Om ook eens lekker buiten te zijn, is Daphne met haar familie lekker naar het bos geweest. Daar heeft ze een kies van een edelhert gevonden. (zie foto) Wat een vondst!!

Meer lezen

Nieuws uit groep 7/8

Alweer een week waarin veel online gewerkt is. Wel is de vraag om tijdens de schooltijden aan de slag te zijn met de opdrachten, dan wordt er sneller gereageerd dan wanneer dit later op de dag allemaal gemaakt moet worden. Daarnaast de vraag om goed op de weektaak te kijken wanneer en hoe laat de instructies zijn via google meet.  Soms gaat het online werken niet altijd even snel en fijn, wel zijn we erg blij met alle hulp van ouders zodat de kinderen weer verder kunnen! Ik zie steeds meer kinderen gebruikmaken van de extra opdrachten in Google Classroom. Wel wil ik er nog eens op wijzen dat hier echt heel veel materiaal staat waar de kinderen extra mee bezig kunnen zijn en hun eigen creativiteit kunnen laten zien. We wisselen in de instructies de momentjes van hard werken af met leuke quizzen en spelletjes. Superleuk om te zien …

Meer lezen
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...