rietendakschool
nieuwsbrief De Rietendakschool | mei 2023

Agenda

26 apr

Koningsspelen

29 apr
t/m
10 mei

Meivakantie

20 mei

2de Pinksterdag

21 mei

Schoolreis

27 mei
t/m
7 jun

Toetsweek

Groep 1/2

Dag ouders/verzorgers,

Na de meivakantie zijn we begonnen met het thema "Wij gaan op pad".

We hebben een echte ijsjeswinkel in de hal waar de kinderen ijsjes kunnen kopen en verkopen. Elk ijsje heeft een prijs. De kinderen leren omgaan met geld en ze krijgen/geven een kassabon nadat er iets gekocht is. Ook hebben we het gehad over ruilen. Dat kan namelijk alleen als ze de kassabon nog hebben!

De letters die ze aangeboden hebben gekregen zijn de P van op pad en Z van zwembad. Ze weten al veel woorden met deze letters. Ook hebben we deze letters geschreven, bijvoorbeeld in de lucht of op elkaars rug!

Bij rekenen beginnen we deze week met het cijfer 15.

Verder nog belangrijke data tot aan de zomervakantie:
• Maandag 29 mei: Pinksteren, kinderen vrij
• Maandag 19 juni: Studiedag, kinderen vrij
• Woensdag 28 juni: Schoolreis
• Vrijdag 30 juni: Sterrenshow
• Vrijdag 7 juli: laatste schooldag, kinderen zijn om 12u vrij. Het is dan ook meester/juffendag.

Hartelijke groet,
Juf Humeyra, Juf Dilek, Juf Loeke en Juf Jolanda

Groep 3

Beste ouder(s),

Na de meivakantie was iedereen goed uitgerust om weer aan de bak te mogen!

We hebben de volgende woordtypen behandeld:
• woorden van twee lettergrepen die eindigen op -e, zoals: korte;
• woorden van twee lettergrepen die eindigen op -en, -er of -el, zoals: bloemen, tijger en mantel;
• woorden van twee lettergrepen met in het midden twee dezelfde medeklinkers, zoals: takken;
• woorden van twee lettergrepen met het voorvoegsel be-, ge- of ver-: betaal, gezien en vertel.

Ook oefenen we nu sommen tot 20. Bijvoorbeeld door sprongen van 10 te maken op de kralenketting of door geldbedragen te tellen.

Na Pinksteren wilt juf Rita met de klassen buiten gymmen. Hier zullen we nog een berichtje over doen in Parro.

Verder nog belangrijke data tot aan de zomervakantie:
• Maandag 29 mei: Pinksteren, kinderen vrij
• Maandag 19 juni: Studiedag, kinderen vrij
• Woensdag 28 juni: Schoolreis
• Vrijdag 30 juni: Sterrenshow
• Vrijdag 7 juli: laatste schooldag, kinderen zijn om 12u vrij. Het is dan ook meester/juffendag.

Hartelijke gr. de juffen van groep 3

Nieuws uit groep 5

Bezoek Kröller Müller

Vorige week zijn we door de ABN-AMRO foundation uitgenodigd voor een bezoek aan het Kröller Müller museum. Daar hadden we een workshop Van Gogh in beweging. Hierbij hebben we gekeken naar de schilderijen van Van Gogh die in het museum hangen. Daarna gingen de leerlingen in kleine groepjes aan het werk. Zij hebben aan de hand van een schilderij van Van Gogh een stop motion film gemaakt. U kunt deze op Youtube bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=-MbwpjsH7Jo

Schoolvoetbal

Tijdens het schoolvoetbal deden we samen met groep 6 met 3 teams mee. Wat leuk dat bijna iedereen mee kon doen. Wij hebben als echte kanjers gevoetbald. Sportief en samen. We hadden veel tegenstand, maar zette wel door. Complimenten voor de inzet, gezelligheid en sportiviteit.

Schooldansen

Twee weken geleden zijn we begonnen met dansen met een vaste danspartner. Vandaag hebben veel ouders de kunnen zien hoe goed dit gaat. Wat leuk dat u allen kwam kijken. Nog 1 gewone les en daarna de halve finale op op de dansschool (hiervoor zullen wij u nog vragen voor vervoer) en op 10 juni gaan de drie beste paren dansen in de finale tegen de dansparen van andere scholen.

Guerrilla gardening

Gisteren heeft groep 5 samen met mensen uit de buurt en van de gemeente meegedaan met guerrilla gardening aan de natriumweg en omgeving. We hebben heel veel plantjes geplant. Als beloning kregen we nog een ijsje van ijssalon brouwer.


Kanjertraining

Tijdens de kanjertraining is het pettenkwadrant geïntroduceerd. Hierbij geven de leerlingen aan 1 leerling aan welke kanjerpet(ten) het beste bij hem of haar past en daarna nog tips en tops over hun kanjergedrag. Een aantal leerlingen zullen dit jaar aan de beurt komen. In groep 6 komt iedereen aan de beurt.

groep 6

We zijn gestart in de nieuwe blokken van taal, rekenen en spelling.

Met tijdzaken en wereldzaken zijn we bijna aan het einde gekomen van de stof. Er volgen hiervan nog toetsen. De tijdzaken toets staat gepland op dinsdag 30 mei. De laatste toets van wereldzaken volgt.

De kinderen zijn enthousiast gestart met het inzamelen van klein elektronisch afval. De kinderen moeten het eerst online aanmelden voordat het in de containers mag worden gestopt. Heeft u thuis kleine elektronische apparaten die het niet meer doen (graag zonder batterijen), geef het mee. Wij zijn er blij mee!

Vandaag is de kijk-les van dansen geweest. Voor de ouders die zijn wezen kijken, bedankt dat jullie er waren!

Volgende week starten we met de laatste CITO toetsen van dit jaar. Dus op naar een extra lang weekend i.v.m. de vrije pinkstermaandag en dan dinsdag uitgerust op weer op school.

Woensdag 31 mei heeft groep 6 een hele leuke percussie workshop op school. Deze workshop is onderdeel van een lessenserie en uiteindelijk een voorstelling. Meer informatie volgt tegen die tijd.

Vrijdag 2 juni gaat groep 6 naar de boerderij. Ik heb hiervoor wel uw hulp nodig voor rijden en begeleiden. Ik heb een uitgebreide oproep geplaatst in de parro app.

Donderdag 8 juni gaat groep 6 met groep 5 naar dansschool Wensink voor de voorrondes. Wij worden verwacht van 9.00-10.00. Welke ouders kunnen ons brengen? U mag daar uiteraard ook blijven als aanmoediging!

Mijn klassenouder Francis (moeder Kyan) deelt alles in de ouder app. U kunt zich bij haar of bij mij opgeven.

Nieuws uit groep 7/8

We zijn alweer twee weken bezig na de meivakantie. De leerlingen van groep 8 hebben al de resultaten voor de eindcito binnen. Wat een geweldig resultaat hebben die samen bereikt. Dat zullen we met ze gaan vieren. Op de Entreetoets moeten we nog even wachten.

Met de vakken zijn we met de volgende dingen bezig.
We zijn met rekenen begonnen in blok 9.
Dit zal zo’n beetje het laatste blok zijn, blok 10 kunnen we waarschijnlijk niet helemaal afronden.

Groep 7 heeft aanstaande vrijdag het verkeersexamen. We hebben afgelopen dinsdag de route samen geoefend en zijn zelfs in tweetallen op pad geweest. Trots op hoe ze dat hebben gedaan, ze zijn zeker klaar voor aanstaande vrijdag.

Werkwoordspelling: Hiermee blijven we vooral oefenen met de onderdelen die uit de analyses kwamen van de cito. De verleden tijd met ’t kofschip en de dubbele letters die een woord kan krijgen zijn voornamelijk erg lastig. Maar ook de tegenwoordige tijd stam+t met de uitzonderingen is iets wat nog moeilijk is.

We zijn met taal begonnen in een nieuw thema. Voor groep 8 werken we in het thema buurt. Dit past bij de teksten van Atlantis (en de musical uiteraard). Voor groep 7 werken we aan het thema helden.

Met Atlantis zijn hebben we de toets gehad over het tweede boek. We halen voor de komende periode nog een aantal teksten uit een volgend boek, het hele boek halen we niet meer. Bij die teksten zullen wij opdrachten maken/bedenken die passen bij het oefenen voor de laatste puntjes op de i.

Engels: We hebben afgelopen maandag de Engelste toets gemaakt en kunnen zonder onvoldoendes verder met het volgende onderdeel van Engels.

Met zaakvakken hebben de leerlingen vragen voor de vragenmuur gemaakt en hun kennis wat ze al weten opgeschreven voor het thema van de wereldoorlogen. Hier gaan we tijdens de lessen mee bezig. Deze week hebben we de tweede les van het thema.

Met Kanjertraining blijven we doorgaan met de pettenkwadrant totdat iedereen is geweest.
We hebben ook een stelling gekozen voor het debat en zijn hiermee begonnen door een voorzitter en een naam voor de partij te kiezen.

Met de musical maken we grote stappen wat betreft het decor. De tekst gaat ook goed samen met de liedjes. We hopen de decors over 2 weken af te hebben zodat we ons volledig kunnen focussen op de tekst en het oefenen hiervan.

Binnenkort komt Jelle de Kroon van Midushi aan de groepen 5-8 een percussieworkshop op school geven. Deze workshop is een onderdeel van het concert van Rafiq.

De kinderen van groep 5-8 gaan binnenkort het concert Rafiq bezoeken in Theater Orpheus.

Alles wat normaal niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel. Zingen, dansen, een regenkoor maken, drummen op je lichaam... Sterker nog: al deze actie wordt juist voorgeschreven! Samen met het orkest met 80 muzikanten van Phion en verteller Eric Robillard zingen de kinderen het ontroerende en spannende verhaal over de elfjarige Rafiq, die alleen als vluchteling in Nederland komt. Bij dit project hoort een percussie workshop door Mi-Dushi in de klas.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuurwijzer, onderdeel van GIGANT.

Volgende week en de week erop heeft groep 7 de laatste citotoetsen. Wilt u zoveel mogelijk eventuele afspraken na 12 uur plannen mochten de afspraken onder schooltijd plaatsvinden?
Agenda:
- Vrijdag 26 mei : verkeersexamen groep 7
- Maandag 29 mei : vrij
- Dinsdag 30 tot en met vrijdag 9 juni : citotoetsen
- Woensdag 14/ donderdag 15/ vrijdag 16 juni : kamp
- Maandag 19 juni: vrij
- Woensdag 21 juni : apenheul
- Donderdag 22 juni : rapport mee
- Vrijdag 23 juni: vrij
- Woensdag 28 juni : schoolreis groep 1-7
- Vrijdag 30 juni : sterrenshow
- Woensdag 5 juli: afscheid groep 8
- Donderdag 6 juli : wisselochtend
- Vrijdag 7 juli: zomervakantie 12 uur en meester en juffendag

Mochten er verder nog vragen of opmerkingen ergens over zijn, dan horen we dat graag.
Groetjes,
De juffen van groep 7/8
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...